FRANCUSKO PRVENSTVO

[FOTO] Petarda PSG-a protiv Montpelliera: gosti su se dobro držali više od pola sata, a onda je krenuo ubojiti pariški stroj

13.08.2022 u 23:22

Bionic
Reading

Francuski nogometni prvak Paris SG u susretu je 2. kola nove sezone na svom Parku prinčeva svladao Montpellier sa 5:2

Gosti iz Montpelliera dobro su se držali u prvom poluvremenu do 39. minute kada su serijom pogrešaka omogućili domaćima da povedu. Gosti su izgubili loptu pred svojim 16-ercem, a onda je još i Sacko skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 1:0.

Samo četiri minute potom Neymar je iz kaznenog udarca povisio na 2:0, da bi Brazilac svojim drugim golom u 51. minuti riješio pitanje pobjednika. Khazri je u 58. minuti smanjio na 3:1, potom su su Mbappe u 69. i Sanches u 87. zabijali za 5:1, da bi u sudačkoj nadoknadi Tchato pogodio za konačnih 5:2.

Vodeći Paris SG ima maksimačlnih šest bodova, dok je Montpellier ostao na tri.

  • +4
PSG - Montpellier, Ligue 1, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativni veznjak Lovro Majer igrao do 52. minute za Rennes koji je igrao 1:1 na gostovanju kod Monaca. Monaco je od 15. minute bio s igračem manje nakon isključenja Fofane, no imao je priliku povesti, ali u 33. minuti Disasi nije iskorisio kazneni udarac.

U nastavku je prednost Rennesu osigurao Laborde u 59. minuti, ali niti s igračem više gosti nisu uspjeli obraniti vodstvo, na konačnih 1:1 poravnao je Embolo u 72. Za Rennes ovo je prvi bod u novoj sezoni, dok treći Monaco ima četiri, kao i drugi Lille.

Standings provided by SofaScore LiveScore