pakao na cipru

[FOTO] Ovo je postava s kojom će Dinamo započeti utakmicu protiv Omonije; zna se tko će zamijeniti ozlijeđenog kapetana Ademija

27.07.2021 u 11:09

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama od 18 sati (HNTV, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka u Nicosiji kod Omonije. Na Cipru će 'modri' braniti prednost od 2:0 iz prve utakmice, ali će u isto vrijeme biti značajno oslabljeni jer je u Zagrebu ostao ozlijeđeni kapetan Arijan Ademi

Skupo je Dinamo platio pobjedu u prvoj utakmici s Omonijom. Istina, ovih 2:0 je značajna prednost i danas (18 sati, HNTV, MAXtv) 'modri' imaju sjajnu priliku izboriti prolazak u sljedeći krug kvalifikacija Lige prvaka.

No, ostao je Dinamo za današnji susret bez ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija kojem je na Maksimiru protiv Omonije stradao mišić, a upitan je bio i nastup Luke Ivanušeca koji je na istoj utakmici dobio neugodan udarac u prsa.

Trener Dinama Damir Krznar nadao se kako će za uzvrat barem jedan od njih biti spreman.

'Ulazimo s lijepom prednošću, ali utakmica još uvijek traje. Omonia je i u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt, dokazala je da s njom moramo biti jako studiozni i ozbiljni. Ne očekujem laganu utakmicu', upozorio je uoči današnje utakmice Damir Krznar koji ne strahuje od paklenih vrućina na Cipru:

'Mislim da je ta priča o vremenskim uvjetima na Cipru i samom terminu utakmice suviše naglašena u medijima. Ne mislim da će to biti presudan faktor. Ipak, pomicanje termina pokazuje da su ljudi u Uefi uvidjeli da moramo voditi brigu o zdravlju igrača. U tom smislu zahvaljujemo i sindikatu igrača. Mislim da je bilo previše opomena, pogotovo u zadnje vrijeme. Kad takav ritam utakmica spojite i s klimatskim uvjetima zaista bi moglo biti opasno za zdravlje, pa je s tog aspekta pomicanje termina opravdano.'

Osvrnuo se Krznar i na problem s ozljedom kapetana Ademija...

'S Ademijem ćemo još morati biti malo strpljivi. Sadegh Moharrami polako ulazi u fazu da može početi utakmicu, ali zbog prevencije smo odlučili da ga ipak nećemo prijaviti za Cipar. Daniel Štefulj još uvijek ima malu virozu, odradio je tek jedan trening i nismo se usudili u takvom ga stanju povesti na ovaj daleki put', otkrio je trener Dinama.

  • +45
Dinamo - Omonia, 2. pretkolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema svim najavama, Damir Krznar će u večerašnjoj utakmici krenuti s najjačim raspoloživim snagama, a kapetana Ademija će u veznome redu zamijeniti Josip Mišić koji je umjesto njega ušao i u prvoj utakmici. Ima Krznar još jednu dilemu, a to je staviti u vrhu napada od prve minute Brunu Petkovića ili pak 'u vatru' baciti Marija Gavranovića.

Ovo bi trebalo biti prvih 11 Dinama za uzvratnu utakmicu s Omonijom.

Livaković - Moubandje, Lauritsen, Theophile, Ristovski - Jakić, Mišić - Ivanušec, Majer, Oršić - Petković (Gavranović)

Na golu je i dalje nedodirljiv Livaković, a ispred njega će biti standardni stoperski par Theophile i Lauritsen. Lijevi je bek Moubandje, a desni Ristovski. U veznome redu će u paru zaigrati Jakić i Mišić, a ispred njih će kao ofenzivni vezni biti Majer. Na lijevom je krilu Oršić, a na desnome oporavljeni Ivanušec. U špici napada nominalnu prednost ima Bruno Petković, no mogao bi Krznar vrlo lako 'rotirati', pa od prve minute u igru staviti Gavranovića.