poniženi velšanin

[FOTO] Ovakav potez Josea Mourinha prema igraču čiji je transfer i dalje u TOP 10 najskupljih na svijetu nitko nije očekivao, zgroženi su i u Realu

05.02.2021 u 08:32

Bionic
Reading

Velški nogometni reprezentativac, 31-godišnji Gareth Bale, još uvijek spada u TOP 10 najskupljih nogometni transfera u povijesti, jer Real je Tottenhamu 2013. godine iskrcao 101 milijun eura. Međutim, od tog trenutka, to jest od dolaska u Madrid, karijera ovog brzonogog igrača krenula je nizbrdo

Gareth Bale u ljeto 2013. godine preselio je iz Tottenhama u madridski Real, gdje ga je dočekao veliki prijatelj, Luka Modrić. Jer prije toga zajedno su sjajno surađivali u 'spursima', a i imali su odličan odnos.

No, bez obzira na podršku koju je imao, Bale se u Realu nije uspio nametnuti. Barem ne onako kako su se nadali na Santiago Bernabeuu.

Istina, bilo je tu i puno problema, jer Bale je često bio ozljeđivan, i u takvom je stanju teško hvatao kontinuitet.

Kako je vrijeme odmicalo, odnosno kako je češće bio na klupi ili čak tribinama, pojačao je ljubav prema golfu, a novac je ionako stizao, pa se na treninzima nije trebao dodatnu truditi. Takvim je ponašanjem razljutio sve u Realu, i jedva su dočekali da ga netko barem uzme na posudbu.

Izbor je pao na Tottenham, klub u kojem je igrao najbolje utakmice svoje karijere, a i Joseu Mourinhu trebao je igrač takvog kalibra.

Međutim, ni povratak u London nije pomogao Baleu da vrati stari sjaj. Od 21 odigrane prvenstvene utakmice 'spursa', Bale je nastupio u njih tek šest. S time da je u samo dvije krenuo od prve minute. A to dovoljno govori o tome koliko je uvjerio Mourinha da je 'onaj stari'.

Priliku nije dobio ni u četvrtak, u dvoboju protiv Chelseaja, u kojem je Tuchelova momčad pobijedila 1:0. S time da su 'plavci' vodili od 24. minute, te je Tottenham imao dovoljno vremena za preokret.

Mourinho je Balea čak i poslao na zagrijavanje, ali unatoč činjenici da mu je trebao netko tko bi zabio gol, Balea je poput klinca vratio na klupu.

Cijelu tu situaciju itekako pozorno prate i u Realu, jer nadali su se da bi Bale mogao zadovoljiti čelnike 'spursa' i natjerati ih da otkupe njegov ugovor od Reala.

Ipak, od toga neće biti ništa, evidentno je da 'ljubavi tu nema', i Velšanin će se u ljetnom prijelaznom roku vratiti u Madrid. I time pokrenuti nove probleme za 'kraljevski klub'. Jer nakon izlaska Velike Britanije iz EU, Bale će imati status stranca, te tako zatvoriti jedno mjesto za nekog od igrača koji nisu u EU zoni.

  • +11
Tottenham - Chelsea 0:1 Izvor: EPA / Autor: Neil Hall / POOL