sukob ili nesporazum?

[FOTO] Niko Kovač dugo je izbjegavao komentar na prozivke Ivana Perišića, ali njemački novinari inzistirali su na odgovoru

20.02.2021 u 08:54

Bionic
Reading

U ljetnim mjesecima 2019. godine, kada je Antonio Conte preuzeo milanske 'crvo-plave', Ivan Perišić bio je izguran u drugi plan, jer se nije uklapao u vizije novog trenera, pa je otišao na posudbu u minhenski Bayern. Najveće zasluge, barem su tada tako govorili, imao je bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji se zalagao za Perišićev dolazak u München

Međutim, Perišić odmah po dolasku u München nije imao previše razloga za zadovoljstvo i sreću. Naime, tek je tu i tamo počeo koju utakmicu od prve minute, ali što nije trebalo čuditi, s obzirom na to kakav je igrački kadar Kovač imao na raspolaganju.

No, Kovača rezultati nisu baš 'gladili' te je u studenome 2019. godine morao otići s klupe, a naslijedio ga je Hansi Flick. Tek tada Perišić je igrao češće i konstantnije, a s Bayernom je na kraju te sezone, koja se posebice u Ligi prvaka, produljila zbog koronavirusa, došao i do najprestižnijeg klupskog trofeja u Europi.

Ipak, bez obzira na sve, Bayern ga nije otkupio, pa se Perišić morao vratiti u Inter. I onda je u rujnu, pred početak (n)ove sezone isplivalo 'crnilo'.

'Da, imao sam nekih problema s Nikom Kovačem. Nije mi bilo lako na početku u Bayernu', priznao je Perišić u razgovoru za klupsku TV.

'Kažem, imao sam nekih problema s Kovačem, a ubrzo sam se i ozlijedio u veljači. No, usprkos svemu izdigli smo se iz teške situacije i uspjeli smo sve osvojiti.'

Koji su to problemi bili, nismo nikad doznali, ali u svakom slučaju, izazvali su nevjericu, jer znalo se da je baš Kovač inzistirao na posudbi Perišića.

I sada se, pola godine kasnije, Kovač morao 'pravdati' u njemačkim medijima.

'Znate što sam naučio ovih godina? Uvijek postoje dvije istine. Svatko ima svoju viziju onoga što je ispravno. Vi biste kao novinari trebali saslušati obje strane, a ne pisati jednostrano. To je sve što ću reći. Ja znam kako je bilo s njima', također tajanstven, bio je i bivši hrvatski izbornik, a danas jako uspješni trener Monaca.

  • +20
Inter Milan - AC Milan Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI