naša 'hobotnica' livi

Oglasio se hrvatski junak Dominik Livaković! Skinuo je tri penala i odveo Vatrene u četvrtfinale: Ovo je najbolja utakmica u mom životu!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 05.12.2022 20:59
  • Objavljeno 05.12.2022 u 19:24
Bionic
Reading

Hrvatska je u četvrtfinalu SP-a! 'Vatreni' su nakon lutrije penala izbacili Japance, a junak ove velike pobjede je golman Dominik Livaković koji je 'samurajima' obranio tri penala

'Stvarno je super osjećaj, najviše zbog ekipe. Atmosfera je odlična, hvala i ovim navijačima što su došli', rekao je odmah nakon utakmice junak naše pobjede Dominik Livaković koji je u raspucavanju Japancima obranio čak tri penala.

Dominik Livaković tako je postao prvi golman koji je obranio prve dvije serije u raspucavanju penala na Svjetskim prvenstvima! Skinuo je penale dvojici 'samuraja' - Takumiju Minaminu i Kaoru Mitomi.

>> KAKO JE LIVAKOVIĆ OBRANAMA DOTUKAO JAPANCE? POGLEDAJTE OVDJE

'Mislim da mi je cijeli život prošao kroz ove jedanaesterce. Da, ovo je najbolja utakmica u mom životu i najdraži trenuci u mojoj karijeri', iskreno je priznao Dominik Livaković te se osvrnuo na utakmicu:

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Japanci su stvarno radili vrhunski presing od početka, jako su spremni, ali i mi smo. Odigrali smo 120 teških minuta i pobijedili kad je bilo najteže. Super je osjećaj, jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri', komentirao je Livaković, prvi golman koji je obranio prva dva udarca s 11 metara u raspucavanju na Svjetskom prvenstvu.

'Najvažnije je da je ekipa sretna, da smo prošli dalje i da smo napravili veliki rezultat. Da se narod veseli, te scene su najvažnije', dodao je Livaković koji je ponovio učinak Danijela Subašića koji je u Rusiji u susretu osmine finala protiv Danske također obranio tri jedanaesterca:

'Prije utakmice Japanci su govorili kako su oni samuraji, pa i mi smo još veći. To smo i pokazali, idemo dalje.'

Livaković je otkrio kako su jučer prije treninga vježbali jedanaesterce.

'Vježbali smo, išlo me, dobro sam branio', kazao je sa smiješkom i nastavio:

'Idemo utakmicu po utakmicu, jedanaesterci su lutrija, danas su otišli na našu stranu. Analizirali smo ih, a neke sam branio po osjećaju. Ali, nisam ni mislio da ćemo ih lako dobiti. Svaka utakmica za Hrvatsku je velika, trudit ćemo se ići dalje. Još nismo gotovi, tu smo, daj Bože do kraja.'

Hrvatska bi u četvrtfinalu mogla igrati protiv Brazila.

'Brazil je odlična ekipa, pokazali su možda i najviše. Najvažniji smo mi, da damo sve od sebe', poručio je Livaković koji je - logično - proglašen najboljih igračem ove utakmice. I tako postao prvi igrač HNL-a kao igrač utakmice na Svjetskom prvenstvu! Za povijest! Bravo, Livi! Čestitamo!

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal