sp u nogometu 2022.

[FOTO] Neprepoznatljivo loši Englezi jedva spasili bod protiv Amerikanaca; Christian Pulišić pogodio gredu...

Bionic
Reading

U susretu 2. kola skupine B Svjetskog nogometnog prvenstva Engleska i SAD su na stadionu Al Bayt odigrali 0:0. Iako su Englezi imali više od igre, najbliži golu bio je kapetan Amerikanaca Christian Pulišić koji je u prvom poluvremenu zatresao gredu...

Engleska je odigrala kudikamo lošije negoli protiv Irana (6:2), i dok se u prvom dijelu igralo podnošljivo, u drugom jsu obje momčadi pokazale razočaravajuć nogomet.

Dojam je da su Englezi u ovom dvoboju energetski bili daleko ispod njihove razine, pogotovu jer su pobjedom mogli kao prvi osigurati osminu finala, a i Amerikance kao da je zadovoljio remi s jakim Englezima.

Engleska je na vrhu skupine s četiri boda ispred drugog Irana koji ima tri, SAD su treće s dva, dok je na dnu Wales s jednim bodom. Sve četiri momčadi mogu proći i ispasti, pa će putnike u osminu finala dati zadnje kolo u utorak, u kojem će igrati SAD - Iran i Wales - Engleska.

Amerikanci mogu proči samo ako slave nad Irancima, kao i Velšani ako dobiju Engleze, ali im druga utakmica mora završiti neodlučeno. Englezi su u najboljem položaju jer su dobili Iran 6:2 u prvom kolu, pa mogu proći dalje i u slučaju poraza od Walesa. Irance dalje vodi pobjeda, a i s remijem s Amerikancima će vjerojatno proći.

  • +19
Engleska - SAD, SP u nogometu, 25.11.2022. Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

Iako se igralo brzo i naoko otvoreno, prvu priliku je tek 33. minuti propustio američki Hrvat Christian Pulišić, koji je s nekih šesnaest metara iskosa pogodio gredu. Još je dvije prilike propustio McKennie, a Englezi su uzvratili tek krajem poluvremena, Saka je pucao iznad grede, a šut Mounta je obranio američki golman Turner.

U drugom dijelu gotovo da nije bilo prilike, ritam igre se smirio i utakmica je otišla u svojevrsnu dosadu, sve do 93. minute kada je Kane nakon prekida bio najviši u skoku, ali je udarcem glavom prebacio gol.

ENGLESKA - SAD 0:0

  • Pred 69.000 gledatelja na stadionu Al Bayt sudio je Valenzuela iz Venezuele
  • ENGLESKA: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Bellingham (69. Henderson), Rice - Saka (78. Rashford), Mount, Sterling (68. Grealish) - Kane
  • SAD: Turner - Dest (78. Moore), Zimmerman, Ream, Robinson - McKennie (77. Aaronson), Adams, Musah - Weah (83. Reyna), Wright (83. Sargent), Pulisic
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal