prekrasno

[FOTO] Najemotivniji prekid nogometne utakmice; u desetoj minuti igrači zapljeskali, a navijači ovacijama poslali poruku Christianu Eriksenu

17.06.2021 u 18:11

Bionic
Reading

Od 18 sati na Euru u Kopenhagenu igraju Danska i Belgija, a glavna tema uoči utakmice bio je danski veznjak Christian Eriksen koji je doživio srčani udar za vrijeme susreta protiv Finske

Veznjak Intera srušio se za vrijeme utakmice prvog kola Eura, oživljavali su ga na terenu i sada se oporavlja u bolnici.

Nogometna zajednica šalje poruke nesretnom Eriksenu, a na današnjoj utakmici u desetoj minuti između Danske i Belgije dogodio se prekid. Ovog puta ne niti zbog navijača, ubačenih predmeta ili slučajnog ulaska kakve životinje.

Naime, igrači su izbacili loptu iz terena, kako bi igrači pljeskom, a navijači ovacijama, dali potporu danskom reprezentativcu. U desetoj minuti, zato jer je broj koji Eriksen nosi u reprezentaciji upravo - deset.

Inače, cijelom ovom događaju prethodio je i pogodak Poulsena, već u drugoj minuti, što je sasvim sigurno dodatno napunilo srca Dancima.

  • +3
Podrška Christianu Eriksenu Izvor: EPA / Autor: Lars Baron / POOL

I dok će mu suigrači tražiti prvu pobjedu na Euru u dvoboju s moćnom Belgijom, Eriksen je u bolnici, koja je udaljena desetak minuta hoda od stadiona, u danskom dresu.

'Christian će gledati utakmicu. To je stvarno ludo. Bolnica je tik do Parkena i kad pogleda kroz prozor, vidjet će je i vjerojatno sve čuti. To je suludo za Christiana, ali on će biti u dresu i gledati utakmicu na televiziji', otkrio je izbornik Kasper Hjulmand.

Danska je u prvoj utakmici izgubila 1:0 od Finske i mora se vaditi protiv Belgije čiji napad predvodi Romelu Lukaku, suigrač Eriksena iz Intera.

'Nije lako zaustaviti Lukakua, ali razgovarao sam s Eriksenom o njemu. On je trenutno jedan od najboljih napadača i teško ga je zaustaviti', dodao je Hjulmand.

Inače, Lukaku je želio posjetiti Eriksena u bolnici, ali zbog strogih epidemioloških mjera to mu nije omogućeno. Ovaj robusni golgeter prisjetio se je Eriksena i kada je zabio prvi od svoja dva gola protiv Rusije (3:0), tada je dotrčao do kamere i vikao : 'Chris, volim te.'