i njih je uzdrmala kriza

[FOTO] Milanskom Interu, klubu Marcela Brozovića i Ivana Perišića, prijeti bankrot?

05.02.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Talijanski nogometni velikan Inter, u kojem igraju i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, trenutno je u vlasništvu bogatih kineskih gazdi koji bi se vrlo lako mogli naći u velikim problemima.

Vlasnici kluba s Giuseppe Meazze glatko su odbili ponudu od 750 milijuna eura koje je ponudio BC Partners kako bi postao njihov glavni sponzor, iako su ponudili i trenutnu isplatu od 200 milijuna eura kako bi pokrili tekuće probleme kluba zbog likvidnosti, javljaju talijanski mediji.

Klub nema novca, vlada u Pekingu je praktično zatvorila izlaz te ulaganja, a bit će primorani pronaći model samofinanciranja, što je u uvjetima pandemije gotovo pa nemoguća misija.

Zbog svega toga se postavlja se pitanje što će se dogoditi. Najozbiljniji kandidati su američki Arktos, kao i Soft Banka.

Pred Interom su dva načina izlaska iz ove situacije. Jedan od njih je bankrot, što Kinezi neće dopustiti, A ako bude došlo do toga, pristat će na manje ponude i morat će 'prožvakati' gubitak od oko 400 milijuna.

Tvrtka Suning Holdings Group, koja je u vlasništvu gazdi Intera, pretrpjela je velike gubitke za vrijeme pandemije i oni jednostavno ne mogu servisirati tekuća potraživanja. Uspjeli su odgoditi isplatu plaća igračima, te su im igrači pomogli da ne dobiju kaznu talijanskog NS-a, koji bi im u tom slučaju oduzeo bodove.

Obitelj Zhang prošle je godine izgubila veliki novac, a ni ove godine neće bolje proći jer stanje na tržištu je loše, pa im je trošak ulaganja u Inter veliki uteg oko vrata.

  • +3
Inter - Benevento, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI