ENGLESKA LIGA

[FOTO] Mateo Kovačić zabio golčinu za Chelsea kakva se ne viđa često i dokrajčio Leicester, Haaland spasio City

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je čitavu utakmicu u ulozi kapetana Chelseaja te je bio strijelac posljednjeg pogotka u 3:1 gostujućoj pobjedi protiv Leicester Cityja u susretu 27. kola engleskog prvenstva

Kovačić je svoj prvi ovosezonski prvenstveni pogodak postigao u 78. minuti odlično reagiravši u kaznenom prostoru domaćih. Nakon što je Mudrik glavom spustio loptu, Kovačić je utrčao između dvojice braniča Leicestera, ispružio nogu te snažnim udarcem poluškaricama zatresao mrežu, a taj trenutak pogledajte OVDJE.

Chelsea je poveo golom Chilwella u 11. minuti, poravnao je Daka u 39., da bi se vjerojatno ključni trenutak utakmice dogodio u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena kada je Havertz sjajno reagirao na proigravanje Fernandeza i lobao domaćeg vratara za vodstvo 'plavih' od 2:1.

Chelsea je 10. na ljestvici sa 37 bodova, dok je Leicester pao na 16. poziciju sa 24 boda.

  • +4
Leicester City - Chelsea, Premiership, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Manjit Narotra/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ivan Perišić ostao je na klupi Tottenham Hotspura koji je na svom terenu nadigrao Nottingham Forest sa 3:1. Domaće je s dva gola u prvom poluvremenu ka pobjedi usmjerio kapetan Kane (19, 35-11m), na 3:0 povisio je Son (62), da bi Worrall (81) tek ublažio poraz gostiju. Mogao je Nottingham i do drugog gola, ali je posljednjoj minuti sudačke nadoknade Ayew nije iskoristio kazneni udarac.

Četvrti Tottenham sada ima 48 bodova, jedan manje od trećeg Manchester Uniteda, ali i šest više od petog Liverpoola koji je ranije u subotu izgubio od Bournemoutha sa 0:1. Nottingham Forest je 14. sa 26 bodova.

Pobjedu Bournemouthu osigurao je Billing u 28. minuti nakon odličnog prolaska po desnom krilu i dodavanja Ouattare. Liverpool je najbolju priliku za poravnanje propustio u 69. minuti kada Salah nije zabio iz kaznenog udarca.

Ovom pobjedom Bournemuth je skočio na 17. mjesto sa 24 boda, jednim više 18. West Ham Uniteda i 19. Leeds Uniteda koji se nalaze u zoni ispadanja.

Branitelji naslova engleskog nogometnog prvaka igrači Manchester Cityja u posljednjoj su utakmici subotnjeg programa 27. kola Premier lige kao gosti svladali Crystal Palace sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Erling Haaland iz kaznenog udarca u 78. minuti nakon prekršaja Oliseha na Gundoganu.