la liga

[FOTO] Madridski Real vratio se na Santiago Bernabeu i navijačima priuštio veselje; Luka Modrić darovao Camavingi debi iz snova

12.09.2021 u 23:05

Bionic
Reading

U susretu četvrtog kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Celtu Vigo sa 5:2, a za Kraljevski klub je do 79. minute igrao Luka Modrić

Celta je vodila 1:0 i 2:1, ali nije izdržala. Kraljevski klub je u drugom poluvremenu zabio četiri gola za veliki preokret.

Junak susreta bio je trostruki strijelac Karim Benzema (24, 46, 88-11m), a golove za Real zabili su i Vinicius Junior (54) i Eduardo Camavinga (72), dok su za Celtu golove postigli Santi Mina (4) i Franco Cervi (32).

Kapetan hrvatske vrste Luka Modrić igrao je do 79. minute kada ga je zamijenio Asensio.

Inače, Camavinga, velika francuska nada i igrač koji je ovog ljeta stigao u Real iz Rennesa, u igru je ušao u 66. minuti, a akciju prije njegova gola, pokrenuo je naš Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije promiješao je Celtinu obranu i pucao vanjskim dijelom kopačke, no golman Dituro zaustavio je loptu, ali na koju je natrčao Camavinga i svoj debi učinio još ljepšim.

  • +5
Real Madrid - Celta Vigo Izvor: Profimedia / Autor: 797/DAVID/CORDONPRESS / / / / / Cordon Press / Profimedia

Atletico Madrid je u ranije odigranom susretu upisao gostujuću 2:1 pobjedu protiv Espanyola postigavši pobjednički pogodak u devetoj minuti nadoknade.

Gol odluke zabio je Thomas Lemar.

Espanyol je poveo u 40. minuti preko Raula de Tomasa, a u 79. minuti je izjednačio Yannick Carrasco. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Lemar je zabio za pobjedu gostiju u 90+9 minuti susreta.

Domaćini su nakon utakmice prosvjedovali kod suca zbog tolike nadoknade, no u drugom poluvremenu su bile dvije VAR provjere koje su 'pojele' dosta minuta.

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nije nastupio za momčad iz Madrida.

Valencia je na gostovanju pobijedila Osasunu sa 4:1. Golove za Šišmiše zabili su Gomez (26), Hernandez (50-ag), Guedes (55) i Alderete (73), dok je za domaćine zabio Moncayola (8). Ante Budimir nije igrao za Osasunu.

Na ljestvici vode Real Madrid, Valencia i Atletico Madrid sa po 10 bodova. Real Sociedad ima devet, a Athletic Bilbao osam bodova.