slavlje može početi

[FOTO] Madridski Real uvjerljivom pobjedom nad Espanyolom potvrdio 35. naslov prvaka, Marcelo i Luka Modrić upisali se u povijest

30.04.2022 u 18:43

Bionic
Reading

Domaćom pobjedom od 4:0 protiv Espanyola, u ogledu 34. kola španjolske La Lige, nogometaši madridskog Reala su i matematički osigurali novi naslov prvaka, 35. u povijesti.

Iako su još ostala četiri kola do kraja, a neke momčadi moraju odraditi i pet utakmica, bodovna prednost Reala je pred svima nenadoknadiva. Inače, ilustracije radi, Barcelona je 26 puta bila prvak Španjolske, dok je treći na toj ljestvici madridski Atletico s 11 naslova.

Junak ove utakmice bio je Brazilac Rodrygo koji je u prvom poluvremenu dva puta lomio katalonsku obranu i vratara za 2:0, dok je početkom nastavka Marco Asensio povećao na 3:0. Ni ova utakmica nije mogla proći bez gola Benzeme koji je u 81. minuti postavio konačnih 4:0.

Inače, ovakav scenarij je ujedno pogurnuo Brazilca Marcela na poziciju najtrofejnijeg igrača Reala u njegovoj povijesti. Ovaj naslov prvaka Marcelu je 24. trofej otkako je došao u Kraljevski klub.

Iako je trener Ancelotti najavio da će odmarati hrvatskog nogometaša Luku Modrića, zbog utakmice protiv Manchester Cityja koja slijedi, kapetan Vatrenih je igrao sat vremena, a za njega je ovo bio 19. trofej od dolaska u Real, a s tim se učinkom popeo na peto mjesto na listi najtrofejnijih Realovih igrača.

Za više podataka o Luki Modriću pogledajte OVDJE.

Madriđani se sada prebacuju na uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka. Dočekat će u srijedu Manchester City na svom stadionu, a podsjetimo kako je u spektakularnom prvom ogledu klub iz Manchestera slavio s 4:3 na Etihadu.

Podsjetimo kako su u prvom subotnjem susretu 34. kola nogometaši Alavesa osvojili vrlo vrijedna tri domaća boda pobjedom protiv Villarreala od 2:1. Alaves je napustio posljednje mjesto na ljestvici, ali je i dalje udaljen četiri boda do spasa, odnosno, do Mallorce i Cadiza. Villarreal je ostao sedmi.

  • +21
Real Madrid - Espanyol 4:0 Izvor: EPA / Autor: CHEMA MOYA