ZNAK ZAHVALNOSTI

[FOTO] Luka Modrić ovome se nije nadao. Grad u kojem je ostavio dio sebe podario mu je čast kakvu dobivaju rijetki: Bilo je grubosti...

22.07.2022 u 06:42

Bionic
Reading

Veliki mural kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića oslikan je u Sveučilištu u Mostaru, gradu u kojemu je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena odigrao jednu sezonu u redovima Hrvatskog športskog kluba Zrinjski.

Studenti treće godine Akademije likovnih umjetnosti Stjepan Kraljević i Jozo Sliško u četvrtak su završili mural s likom Luke Modrića u dresu Hrvatske nogometne reprezentacije na zgradi Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena jednu je sezonu 2003/04. igrao za mostarski Zrinjski kao posuđeni igrač Dinama. Tada je Luka Modrić proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH iako je Zrinjski završio na 11. mjestu prvenstvene ljestvice.

U autobiografiji 'Moja igra' Luka Modrić je istaknuo kako je bilo vrlo teško igrati u Premijer ligi BiH zbog velike grubosti i loših travnjaka.

Luka Modrić - mural u Mostar Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebro na Svjetskom nogometnbm prvenstvu u Rusiji. "Desetka" hrvatske reprezentacije i madridskog Reala proglašena je najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e The Best FIFA Men's Player te najboljim igračem svijeta za 2018. godinu u izboru Ballon d'Or France Footballa.