engleska liga

[FOTO] Kakav preokret Evertona koji je pobjedom osigurao prvoligaški status; Chelsea bez Kovačića potvrdio Ligu prvaka

19.05.2022 u 23:58

Bionic
Reading

U odgođenom susretu 33. kola engleskog nogomtnog prvenstva Everton je velikim preokretom pobijedio Crystal Palace 3:2 i kolo prije kraja prvenstva osigurao premierligaški status...

Gosti su na poluvremenu vodili 2:0 golovima Jeana Mateta (21) i Jordana Ayewa (36), no Everton je u nastavku uspio okrenuti rezultat, a strijelci su bili Michael Keane (54), Richarlison (75) i Dominic Calvert-Lewin (85).

Everton kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više od Leeds Uniteda na 18. mjestu, dok su Watford i Norwich već drugoligaši.

Sada je jasno kako će posljednji putnik u niži rang biti Leeds United ili Burnley koji je večeras odigrao 1:1 kod Aston Ville u odgođenom susretu 18. kola. Gosti su poveli iz jedanaesterca u 45. minuti golom Ashleyja Barnesa, a izjednačio je Emiliano Buendia u 48. minuti.

Leeds i Burnley imaju po 35 bodova, no Burnely ima bitno bolju gol-razliku. U posljednjem kolu Leeds gostuje kod Brentforda, a Burnley će kod kuće ugostiti Newcastle United.

  • +7
Everton - Crystal Palace, engleska liga, 19.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: TOM SANDBERG/PPAUK / Shutterstock Editorial / Profimedia

Večeras je bila na rasporedu i odgođena utakmica 27. kola između Chelsea i Leicester Cityja, a završilo je 1:1.

Gosti su poveli preko Jamesa Maddisona u šestoj minuti, a konačan rezultat postavio je Marcos Alonso u 34. minuti. Mateo Kovačić zbog ozljede nije igrao za 'bluese'.

Uoči zadnjeg kola Manchester City vodi s 90 bodova, dok Liverpool ima bod manje. U zadnjih 90 minuta Manchester City će igrati protiv Aston Ville, a Liverpool protiv Wolverhampton Wanderersa.

Ovim bodom Chelsea je potvrdio treće mjesto jer ima tri bodva više i bolju gol-razliku (čak plus 18!) od Tottenhama na četvrtoj poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore