čeka se službena potvrda

Niko Kovač prihvatio je izazov; bivši hrvatski izbornik pokušat će oživjeti posrnulu momčad nekadašnjeg prvaka Njemačke

19.05.2022 u 20:13

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač (50) novi je trener njemačkog bundesligaša Wolfsburga, objavio je Wolfsburger Allgemeine Zeitung

U klubu za sada šute i čeka se službena potvrda, no WAZ tvrdi kako je sve gotovo i Niko Kovač (50) bi na klupi 'vukova' trebao naslijediti Floriana Kohfelda koji je dan nakon završetka sezone sporazumno napustio klub.

Wolfsburg je zaključio sezonu na skromnom 12. mjestu, daleko od željenog plasmana u neki od europskih kupova. U klubu se nadaju kako bi ih upravo Kovač mogao vratiti u gornji dom Bundeslige. Wolfsburg je 2009. godine osvojio njemačko prvenstvo, a 2015. godine završio je na drugom mjestu. Sada bi mu u pokušaju oživljavanja posrnulog kluba trebao pomoći i hrvatski reprezentativac Josip Brekalo koji se u klub vraća nakon jednogodišnje posudbe u Torinu.

Posljednji posao Niko Kovač je imao u Monacu, a Kneževinu je napustio početkom godine kada je dobio otkaz.

Wolfsburg će biti Kovačev treći njemački klub, a prethodno je radio u Eintrachtu iz Frankfurta, te minhenskom Bayernu. Na klupi Eintrachta je osvojio njemački Kup, dok je s Bayernom osvojio prvenstvo, Kup i Superkup.

Od listopada 2013. do rujna 2015. godine Niko Kovač je vodio i hrvatsku reprezentaciju.