europska liga

[FOTO] Josip Juranović zabio i asistirao u velikoj pobjedi Union Berlina protiv Ajaxa

23.02.2023 u 23:19

Bionic
Reading

Union Berlin je nakon amsterdamskih 0:0 u uzvratu porazio Ajax 3:1 uz sjajnu predstavu hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića koji je postigao gol i upisao asistenciju

Plasman u osminu finala Europske lige izborio je njemački Union Berlin. Nakon što je susret u Amsterdamu završio bez golova, Union je u Berlinu pobijedio Ajax 3:1.

Domaćin je poveo u 20. minuti golom Robina Knochea iz kaznenog udarca, a na 2:0 je povisio hrvatski reprezentativac Josip Juranović postigavši u 44. minuti prvijenac za njemački sastav.

Juranović je pucao s dvadesetak metara lijevom nogom, a pomogao mu je i gostujući golman Geronimo Rulli lošom reakcijom. Na otvaranju drugog dijela Ajax je u 47. minuti smanjio golom Mohammeda Kudusa, no tri minute kasnije već je bilo 3:1. Juranović je ubacio iz kornera, a Danilho Doekhi pogodio za 3:1.

  • +10
Union Berlin - Ajax, Europska liga, 23.2.2023. Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

U posljednjim trenucima susreta Ajax je ostao s igračem manje nakon što je Edson Alvarez dobio drugi žuti zbog prigovaranja sucu. Juranović je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

Roma je u Rimu nadoknadila poraz 1:0 iz prve utakmice, pobijedivši RB Salzburg 2:0 golovima Belottija (33) i Dybale (40).

Za Salzburg je od 46. minute igrao Luka Sučić.