ŠPANJOLSKA LIGA

[FOTO] Ivan Rakitić dobio izravni crveni karton nakon intervencije VAR-a; Sevilla hrabro pala s devetoricom igrača na terenu

Bionic
Reading

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić zaradio je izravan crveni karton, a njegova Sevilla je pred svojim navijačima poražen sa 2:1 od Real Sociedada u dvoboju 14. kola španjolskog prvenstva

Rakitić je isključen u 28. minuti, iako mu je sudac Carlos del Cerro inicijalno pokazao žuti karton. No, na intervenciju VAR-a i nakon pregleda snimke, glavni sudac je uočio Rakitićevo neoprezno gaženje suparnikovog gležnja pri čemu je Braisu Mendezu čak izuo i kopačku.

Samo šest minuta poslije Sevilla je ostala sa devetoricom na terenu, kad je, opet uz pomoć VAR-a, isključen branič Tanguy Nianzou, također zbog neopreznog starta potplatom na suparnikovu potkoljenicu.

Gosti su već od 20. minute bili u prednosti pogotkom Alexandera Sorlotha, a s dva igrača više su došli i do drugog pogotka, kad je u 36. minuti Brais Mendez svladao domaćeg vratara Bona.

Unatoč brojčanoj inferornosti, Sevilla je do poluvremena uspjela smanjiti zaostatak. Rafa Mir je u 44. minuti nadvisio čuvare i pogodio glavom za 1:2.

Real Sociedad je osmom pobjedom u sezoni došao do 26 bodova i privremeno zasjeo na treće mjesto, dok je Sevilla ostala na 17. poziciji, nakon što poražena po treći put u posljednjih pet kola.

  • +3
Sevilla - Real Sociedad, Primera, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Joaquin Corchero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Almeria je u srijedu kao domaćin svladala Getafe sa 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Leo Baptistao u 26. minuti. Domaća momčad je utakmicu završila s desetoricom igrača, jer je u 87. minuti Rodrigo Ely zaradio drugi žuti karton.

Almeria je sa 16 bodova preskočila Getafe (14) i potisnula ga na 15. mjesto.

Vodeća Barcelona ima 37 bodova, pet više i utakmicu više od drugoplasiranog Real Madrida.

Nogometaši Mallorce pred svojim su navijačima svladali Atletico Madrid sa 1:0 u utakmici 14. kola španjolske LaLige.

Pobjedonosnim se pokazao pogodak Vedata Muriqija iz 16. minute. Za 28-godišnjeg reprezentativca Kosova to je peti pogodak u posljednjih šest ligaških nastupa.

Mallorca se sa 19 bodova popela do 10. pozicije, dok je Atletico sa 24 boda ostao na petom mjestu.

Standings provided by Sofascore