SUPERSPORT KUP

[VIDEO/FOTO] Šibenik prošao Goricu; gostima presudila majstorija Dolčeka i penal koji je realizirao Čop

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika svladali su na svom Šubićevcu s 2:0 Goricu čime su izborili plasman u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Šibenski su strijelci u ovom susretu bili Ivan Dolček i Duje Čop iz kaznenog udarca, početkom drugog poluvremena, u 48. i 54. minuti.

Od početka se igralo vrlo tvrdo na Šubićevcu što je bilo i očekivano zbog uloga u samo jednom susretu, ali i činjenice da su u pitanju prvoligaški klubovi koji su dali najmanje pogodaka ove sezone u prvenstvu.

Šibenik je bio nešto bolji u prvih 45 minuta s dvije polušanse. Prvu je imao Mislav Matić u 22. minuti, ali je iz blizine glavom pucao preko vrata, dok je deset minuta kasnije Japanac Arai pokušao iz daljine, ali nije bio precizan. Gorica, pak, ništa konkretno nije napravila u prvih 45 minuta.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Odlazak u četvrtfinale Šibenik je osigurao u samo nekoliko minuta na startu drugog poluvremena. Prvo je u 48. Ivan Dolček izigrao dio gostujuće obrane i potom pogodio za 1:0, dok je u 54. minuti dosuđen kazneni udarac za domaćina, a Duje Čop je bio siguran te povećao na 2:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja susreta Velikogoričani su pokušali zakomplicirati dvoboj, no bliže je povećanju rezultata bio Šibenik nego li Gorica da se približi produžecima.

Ranije su četvrtfinale Kupa izborili Slaven Belupo (6:0 protiv Nedelišća), Hajduk (2:0 protiv Mladosti iz Ždralova), Rudeš (2:1 protiv Istre 1961), BSK (2:1 protiv prošlosezonskog finalista Rijeke), Lokomotiva (1:0 kod Bjelovara) i Osijek (2:1 u gostima kod Varaždina).

Posljednju utakmicu osmine finala odigrat će Split i Dinamo, a taj je dvoboj na rasporedu 14. veljače iduće godine.

  • +6
Šibenik - Gorica, osmina finala Kupa 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.