užas nad užasima

[FOTO] Horor u Meksiku! Prekinuli utakmicu kako bi spašavali živote; službeno 22 ozlijeđenih, ali priča se i o 17 ubijenih

06.03.2022 u 10:49

Bionic
Reading

Meksički nogomet doživljava jedan od najtužnijih trenutaka u svojoj povijesti. Naime, zbog brutalnog sukoba navijača Querétaroa i Atlasa morao je biti prekinut okršaj tih klubova. Masovna tučnjava je, prema informacijama službenih tijela države Querétaro, rezultirala s 22 ozljeđenih, od kojih su dvije osobe u teškom stanju.

'Iz događaja zabilježenih ove subote poslijepodne na stadionu Corregidora, CEPC javlja da za sada nema dojava o preminulim osobama, 22 ozlijeđene osobe, od kojih je devet prebačeno u Opću bolnicu i od toga dvije teže', izvijestila je Državna koordinacija civilne zaštite, a prenosi španjolska Marca.

Unatoč snimkama koje su emitirane na društvenim mrežama, ni vlasti ni sam klub Querétaro nisu potvrdili da do sada nije bilo smrtnih slučajeva uslijed tučnjave koja je započela u drugom poluvremenu utakmice, a između najradikalnijih navijača oba kluba. Tučnjava je prouzročila invaziju gledatelja na travnjak stadiona La Corregidora i zbog čega je utakmica na kraju i prekinuta.

Navijači, ali oni tzv. obični, strahujući od najradikalnijih navijača, morali su sići na teren za igru ​​kako bi spašavali živu glavu, ali sukob je izmakao kontroli.

S obzirom na situaciju, igrači su napustili teren, iako su neki ostali na klupi kako bi pokušali kontrolirati radikale, ali bezuspješno. Policija je bila zatrpana velikim brojem ljudi koji su bacali predmete, lomili stolice i ispaljivali pirotehnička sredstva.

Trenutačno traje ispitivanje ovog velikog izgreda te mnoge očekuju teške kazne, a s njima će se očito suočiti i čelnici domaćeg kluba koji se nisu pobrinuli kvalitetno osigurati ovaj nogometni događaj.

Međutim, iako su do medija stigle informacije o 22 ozlijeđenih, čini se da bi posljedice ovog barbarskog čina na tribinama mogle biti puno teže. Naime, novinar David Medrano Felix piše kako je na stadionu ubijeno čak 17 ljudi.

  • +5
Navijački neredi u Meksiku Izvor: EPA / Autor: Enrique Contla