lijepo za čuti

Trener West Ham Uniteda upozorio je na klasu Ivana Rakitića i što njegovo iskustvo donosi Sevilli

17.03.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Ovog četvrtka u Londonu se igra uzvratna utakmica osmine finala Europske lige, a West Ham će pred svojim navijačima pokušati nadoknaditi jedan gol zaostatka (0:1) iz prve utakmice igrane na stadionu Seville.

Pobjedu Andalužanima prošlog tjedna osigurao je El-Haddadi golom u 60. minuti.

U toj utakmici trener Lopetegui nije mogao računati na bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića (op.a. zbog želučanih problema), no sada mu je i on na raspolaganju.

Trener Čekičara David Moyes u najavi utakmice istaknuo je upravo Sevillinog Hrvata kao jednog od ključnih igrača suparničke momčadi.

'Mislim da ih povratak Delaneyja i Rakitića čini jačima. Lucas Ocampos je suspendiran. Kao što mi imamo ozljede, tako ih imaju i oni. No, neki su im se igrači vratili nakon suspenzija i ozljeda. Mislim da je Rakitić jako dobar igrač, nevjerojatno iskusan igrač, a Delaney je također odličan igrač. Bili su u međunarodnom nogometu i europskom nogometu, a nosili su dresove Barcelone i dortmundske Borussije. Njih su dvojica izuzetno iskusni, a u utakmici kakva je ova, to može biti od velike važnosti', pohvalio je Moyes Sevillin povratnički dvojac.

Inače, škotski nogometni stručnjak je imao prilike Rakitića još bolje upoznati tijekom svojeg jednogodišnjeg boravka na klupi Real Sociedada, u periodu od studenog 2014. godine do studenog 2015. godine, dok je Rakitić igrao za Barcelonu.

Dvoboj u Londonu počinje u 21 sat.