Marijan Kustić

Dogovorenih 44 milijuna eura bit će izuzetno važan doprinos budžetima klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji

  • Autor: B.T.
  • Zadnja izmjena 17.03.2022 14:16
  • Objavljeno 17.03.2022 u 14:16
Marijan Kustić

Marijan Kustić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Drago Sopta / HNS

U zagrebačkom hotelu Sheraton održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić

Predsjednik Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

'Dragi članovi skupštine, dragi prijatelji, hvala vam na dolasku na današnju skupštinu, na kojoj je glavna tema izvještaj o radu za 2021. godinu, koja je bila sjajna za Hrvatski nogometni savez. No, vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima. Vjerujem da se svi slažemo kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove. Zahvaljujem Hrvatskom Telekomu i Supersportu na povjerenju te sam uvjeren u vrlo uspješnu suradnju kroz koju ćemo komercijalno, marketinški i PR-ovski dodatno ojačati našu Prvu ligu i druga natjecanja. Dogovorenih 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos budžetima naših klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji', rekao je između ostalog Kustić, prenosi HNS na svojim stranicama.

Predsjednik verifikacijske komisije, Dubravko Galović, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 68 zastupnika, uz 11 odsutnih.

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice. Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2021. godinu, koji je predstavila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Planirani su prihodi od 286.510.776,64 kn te rashodi u iznosu od 260.107.490,26 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 26.403.286,38 kn. Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to: prihodi od sudjelovanja A reprezentacije na Europskom prvenstvu, prihodi od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje, nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi.

John Gašparac sumirao je glavne točke iz revizorskog izvještaja.

'Prema našem mišljenju, financijski izvještaji su fer prezentirali financijski položaj HNS-a i njegovu financijsku uspješnost, u skladu sa Zakonom', rekao je Gašparac.

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, Krešimir Šamija, Uefin menadžer za Hattrick program, Denis Bastari, odnosno počasni predsjednik HNS-a, Branko Mikša.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!