pripreme u rovinju

[FOTO] Dinamo se još jednom obračunao sa Slovencima; Petar Bočkaj zabio je prvijenac u 'modrom' dresu

16.01.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Nakon pobjede protiv ljubljanske Olimpije 2:0 maksimirski su nogometaši bili uspješni i u drugoj utakmici na zimskim pripremama u Rovinju. I ovaj je put suparnik bio slovenski prvoligaš, i to trenutačno drugoplasirana momčad prvenstva, Koper. 'Modri' su slavili 4:2...

Utakmicu ćemo pamtiti i po prvom golu nedavnog Dinamova pojačanja Petra Bočkaja koji je u zadnjoj minuti zakucao loptu za konačnih 4:2.

Dinamovi su nogometaši ovom prilikom istrčali s crnom vrpcom oko rukava u spomen na velikana maksimirskoga kluba, Stjepana Lamzu, koji je preminuo u srijedu poslijepodne.

Trener Željko Kopić je i ovaj put, baš kao i protiv Olimpije, zaigrao s dvjema različitim postavama promijenivši na poluvremenu svih 11 igrača.

Prvu su veliku priliku na utakmici imali slovenski nogometaši, Anis Jašaragić izbio je sam pred Danijela Zagorca, ali je sa šest metara poslao loptu pored gola.

Dinamo je poveo u 11. minuti kad je Luka Ivanušec s ruba kaznenog prostora na lijevoj strani sjajno podvalio loptu Marku Bulatu koji ju je desnom nogom lansirao pod gredu.

Slovenci su izjednačili samo četiri minute kasnije. Nakon slobodnog udarca s desne strane Lamin Colley glavom je u petercu uspio dohvatiti loptu i skrenuti je u mrežu. Tri minute prije kraja prvoga dijela Dinamo je poveo, također nakon ubačaja s desna. Asistent Bulat ubacio je nakon prodora, loptu je na drugoj strani dočekao Komnen Andrić i glavom sa šest metara poslao u 'malu mrežu'.

  • +7
NK Dinamo - NK Koper, pripremna utakmica, 16.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Modri' su povećali prednost u 59. minuti kad je Dario Špikić presjekao loptu na desnoj strani i s ruba kaznenog prostora preciznim udarcem pogodio suprotni donji kut.

Koprani su na 3:2 smanjili sedam minuta kasnije kad je Bede Osuji na lijevoj strani spretno proigrao Jana Kubalu, a on iz prve pogodio suprotni kut.

Priču je u zadnjim sekundama zaključio Bočkaj svojim prvijencem u 'modrom' dresu. Bila je to prava minijatura na lijevoj strani. Sjurio se gotovo s aut-crte, u driblingu vješto nanizao dvojicu braniča, utrčao u kazneni prostor pa sa sedam metara posve iskosa maestralno pogodio pod gredu. Istoga je trenutka sudac označio završetak utakmice.