kako je ivan 'bombardirao' srbe

Čak šest golova protiv Srbije zabio je naš 'bombarder' Ivan Martinović: Za ovo sam živio...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 15.01.2022 23:35
  • Objavljeno 15.01.2022 u 23:33
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija je Europskom prvenstvu u Szegedu pobijedila Srbiju 23:20, a 'kauboje' je predvodio Ivan Martinović koji je 'orlovima' utrpao čak šest golova

Znali smo da je kapacitet, da može 'potegnuti' kad je najpotrebnije. I to je Ivan Martinović pokazao i dokazao protiv Srbije. Doslovno je 'bombardirao' Srbe sa svih pozicija, utrpao im je šest golova.

'Jako lijep osjećaj... Mislim da sam za ovaj trenutak živio svaki dan. Ovo je san, pred ovim navijačima. Hvala od srca, bodrili su nas od prve sekunde, ovo nisam nikad doživio. Svaka čast svima koji su bili ovdje', kazao je nakon utakmice Martinović koji je bio jedan od naših najboljih pojedinaca:

'Obrana je ključ, tako govorimo uvijek. Obrana i gol po gol, tako smo svi pričali. Tako smo odigrali do kraja i zasluženo smo pobijedili. Fenomenalna utakmica, svi smo se borili jedan za drugog. Sad smo skupili malo samopouzdanja. Sutra imamo slobodan dan, napravit ćemo regeneraciju i iduću utakmicu idemo kao i danas', zaključio je Martinović.

Oduševljenje nije skrivao ni naš golman Mate Šunjić. 'Skinuo' je nekoliko važnih lopti, a uspio je i zabiti s gola na gol.

'Osjećamo se svi super, ovo je pobjeda koja je jako bitna i to pred ovakvom publikom u Szegedu. Osjećali smo se kao da igramo doma. Dvorana je bila puna, to je san za svakog igrača. To nas je poguralo u drugom poluvremenu', rekao je Šunjić i dodao:

  • +58
Hrvatska - Srbija, rukomet Europsko prvenstvo, 15.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Bila je fizički teška utakmica, ali sjajna atmosfera mi je pomogla da obranim nekoliko teških šuteva.'

Tin Lučin zabio je pet golova. Jedan je od najmlađih u našoj reprezentaciji, debitant na velikim natjecanjima, ali to se na njegovim igrama uopće ne primjećuje. Rutinerski 'buši' protivničke golmane.

'Ovo nije bilo za one slabijeg srca. Ovo je bio sportski spektakl i drago mi je da je ostao sportski. Ponosan sam na dečke, na stožer i sve ljude koji su danas došli', rekao je Lučin odmah nakon utakmice i nastavio:

'Uvijek kada igram za Hrvatsku pokušam se baciti na glavu, dati sve od sebe i što bude. Danas je išlo i jako sam sretan. Ne znam što više reći.'

Sjajno se nadopunjavao s Lukom Cindrićem...

'Cindra je igrač svjetske klase kojeg malo koja ekipa ima. Danas je donio prevagu i iskustvo te mirnoću koja nam je trebala protiv Francuske. Sad ćemo se dobro odmoriti, kratko proslaviti i onda se krenuti spremati za Ukrajinu. Jer nismo završili posao', zaključio je Lučin.

  • +25
Hrvatska - Srbija, navijači, rukometni Euro 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

A šećer je ostao za kraj, kapetan Ivan Čupić. Rutinerskih šest golova protiv Srbije...

'Čestitke punoj dvorani naših navijača, odličnoj atmosferi. Za ovo svatko od nas trenira, da bi doživio ovakve trenutke. Od prvog do zadnjeg na terenu. Najteže je onima koji su ostali u sobama. Ovo je pobjeda kolektiva, obitelji, uz patnju, ovo nas sve drži i dobro da smo pobijedili', rekao je Čupko koji je najstariji u našoj reprezentaciji:

'Opraštao sam se dosta puta, ali srce vuče, što da ti kažem', nasmijao se Čupić te se 'požalio' na komentare da je smršavio:

'Dosadilo je mjesec dana u sobi, jedemo isto, teško je psihički izdržati istu hranu i gledati u cimera. Ali izdržat ćemo još dva tjedna, nadam se... Star jesam, ali se osjećam friško pokraj ovih mladića. Učio sam puno od njih.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal