UZVRAT OSMINE FINALA

[FOTO] Benfica se poigrala s Club Bruggeom; novi hrvatski reprezentativac ostao na klupi

07.03.2023 u 23:01

Bionic
Reading

Nogometaši Benfice plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka svladavši u Lisabonu Club Brugges s 5:1 (2:0), te su tako Portugalci potvrdili pobjedu iz Belgije (2:0) iz prve utakmice.

Pogotke su za Benficu dali Rafa Silva (38), Goncalo Ramos (45+2, 57), Joao Mario (71pen) i David Neres (77), dok je za Belgijance zabio Björn Meijer (87).

Portugalski sastav je na svom Luzu potvrdio svoju superiornost u odnosu na belgijskog prvaka. U otvorenoj utakmici u prvom dijelu u 38. minuti Benfica je povela nakon sjajne akcije koja je započela na gol-liniji domaćina. Ramos je u protunapadu poslužio Rafa Silvu, koji okreće svog čuvara i potom u padu neobranjivo zabija.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Ramos se snašao između čak četvorice igrača Bruggesa i postigao gol za 2:0.

Izvanrednu igru Ramos je okrunio svojim drugim golom u 57. minuti, kada je portugalski napadač lako postigao gol s pet metara na asistenciju Grimaldoa.

U 71. minuti nakon prekršaja Sylle, sudac je dosudio kazneni udarac, a precizan je bio Joao Mario, koji je tako postao prvi igrač Benfice od 1963. i čuvenog Eusebija koji je zabio gol na pet uzastopnih utakmica Lige prvaka. Na 5:0 povećao Brazilac David Neres osam minuta kasnije, nakon samo dvije minute provedene u igri, a na konačnih 5:1 smanjio je branič Meijer sjajnim udarcem.

Hrvatski reprezentativac Petar Musa ostao je klupi Benfice.

  • +10
Benfica - Club Brugge (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: EPA / Autor: TIAGO PETINGA