ZAKUHALO SE PRED UZVRAT

Legendarni Francuz 'oduševljen ozljedom Neymara', pa mu trener PSG-a gospodski uzvratio

07.03.2023 u 22:11

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a stigli su u München, gdje će u srijedu loviti zaostatak za Bayernom, jer na svom su Parku prinčeva, na Valentinovo, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka izgubili 1:0

A u taj će 'lov' PSG krenuti bez jedne od svojih zvijezda, Brazilca Neymara.

Brazilac se ozlijedio u utakmici protiv Lillea prije dvadesetak dana. Izgledalo je kao još jedan Neymarov 'blef', samo kako bi se mogao zabaviti na sestrinom rođendanu. No, PSG je potvrdio crne vijesti.

'Neymar je imao nekoliko problema s desnim skočnim zglobom posljednjih godina. Nakon zadnje ozljede, 20. veljače, liječnička služba preporučila je operaciju kako bi se izbjeglo pogoršanje situacije. Svi stručnjaci koji su konzultirani, potvrdili su ovo odluku. Dakle, operacija će biti sljedećih dana u Dohi. Očekuje se izbivanje od tri ili četiri mjeseca do njegovog povratka na momčadski trening', objavio je PSG na službenoj stranici.

Tako Neymar neće biti dostupan Galtieru u važnoj utakmici protiv Bayerna, u kojoj PSG lovi gol minusa.

Ipak, da u Francuskoj nisu baš svi oduševljeni Neymarom, potvrdila je izjava Christophea Dugarryja, svjetskog prvaka iz 1998. godine. On je jasno rekao da je Neymarova ozljeda dobra vijest za PSG.

'Sretan sam zbog PSG-a što je Neymar ozlijeđen. Mislim da je to odlična prilika za Christophea Galtiera. U jednom trenutku je trebao imati hrabrosti i izbaciti Neymara iz momčadi, ali sada mu je ovo olakšalo situaciju. Ova momčad puno je ujednačenija u sustavu 5-3-2, s tri veznjaka i Mbappéom i Messijem ispred. PSG će igrati malo niže i na kontranapade. Ova ekipa ne može imati kontrolu s trojim pred suparničkim golom, jer kada se izgubi lopta, tri napadača se ne brane i momčad je izložena velikoj opasnosti. U 4-3-3 ili 3-4-3, PSG daje previše prilike protivnicima', rekao je Christophe Dugarry.

Na konferenciji uoči utakmice, pred novinare je stigao Galtier i lijepo odgovorio Dugarryju.

'Čitao sam svakakve besmislice oko Neymara. Tužno, jer njegov izostanak hendikep je za momčad. Ove sezone ima 17 golova i 11 asistencija. Tako da to nije dobro za nas, ozljeda je teška, a uvijek se ponašao profesionalno', rekao je trener PSG-a na konferenciji za novinare.