PREVIŠE GLEDAO OCA I SENNU

Formula budućnosti počela skandalom: Je li to namjerno napravio?

15.09.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Nicolas Prost kažnjen je s deset pozicija unazad na sljedećim kvalifikacijama nakon što se uoči posljednjeg zavoja zabio u Nicka Heidfelda na utrci Formule E u Pekingu...

Svjetsko prvenstvo električnih bolida počelo je izuzetno uzbudljivo, a prva je utrka završila skandaloznim potezom u borbi za vodstvo uoči posljednjeg zavoja. Nicolas Prost, 33-godišnji sin četverostrukog F1 prvaka očito je u mladosti previše gledao duele tate Alaina i Ayrtona Senne na Suzuki, pa se u posljednjim metrima utrke u Pekingu jednostavno zabio u Nicka Heidfelda i tako obojicu izbacio iz utrke.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Bio je to iznimno opasan incident na improviziranoj stazi, a njemački veteran letio je zrakom i može biti sretan što se nije teže ozlijedio. Prost je pak kažnjen s deset pozicija u sljedećim kvalifikacijama unazad, no nakon utrke bio je uvjeren da nije kriv.

'Brzina njegovog udarca u zid pokazuje da je išao prebrzo. To je bio nemogući manevar,' tvrdio je Prost mlađi koji nikad nije uspio dogurati do elitnog automobilističkog natjecanja. Kasnije se ipak posuo pepelom:

'Jako mi je žao. Pogledao sam snimku i vidim da sam kriv. Nisam ga vidio,' napisao je na Twitteru.

'Ta kazna mi ništa ne pomaže. Bilo bi fenomenalno sezonu otvoriti pobjedom, a umjesto toga završio sam s ničim, osim razbijenog bolida. Bio sam uz njega i on je krenuo na mene. Sve je jasno, ali on mi je prijatelj i ne vjerujem da je to napravio namjerno,' smirio je strasti iskusni 37-godišnji 'Quick' Nick.

Sljedeća utrka vozi se tek 22. studenog u Maleziji.