VELIKA TUGA

Preminula omiljena osoba Formule 1; posebno utučeni vozači koji se porukama opraštaju od svojeg zaštitnika

14.03.2019 u 10:48

Bionic
Reading

Uoči početka novog prvenstva Formule 1 (možete je gledati na Arenasport 2), taj sport pogodila je tužna vijest, preminuo je omiljeni direktor utrka Charlie Whiting (66) koji je uveo mnoge sigurnose mjere za vozače

Charlie Whiting preminuo je u Melbourneu (gdje ovaj viked kreće F1) od plućne emobolije, a njegova smrt izazvala je veliku tugu kod svih koji su na neki način dio Formule 1. Posebno su bili utučeni sami vozači, jer je direktor utrka F1 bio zaslužan za brojne promjene koje su povećale sigurnost na samoj stazi.

Smatraju ga pokretačkom snagom u povećanju sigurnosti, a odigrao je ključnu ulogu u uvođenju prstenaste barijere iznad glave vozača koja ih štiti od teških udaraca.

Sve utrke nove sezone Formule 1 koja počinje 16. i 17. ožujka u Australiji ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'S velikom tugom sam doznao vijest da je Charlie iznenada preminuo. Bio je odličan direktor, središnja i neponovljiva figura u Formuli 1 koja je utemeljila etiku i duh ovog fantastičnog sporta. Formula 1 je izgubila vjernog prijatelja i karizmatičnog ambasadora', napisao je predsjednik Međunarodne automobilističke federacije Jean Todt.

Whiting je u Formuli 1 od 1977. u Hesketh Teamu, zatim je bio s Berniejem Ecclestoneom u Brabham momčadi, od 1988. je bio tehnički delegat, a na funkciju direktora utrka koju je obnašao do smrti bio je od 1997.

  • +2
Direktor utrka Formule 1 Charlie Whiting - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kerim Okten/EPA

'Tužan sam i šokiran kada sam čuo da je Charlie preminuo. Hvala ti što si uvijek pazio na nas, F1 neće biti ista bez tebe,' napisao je vozač Max Verstappen.

'Moje molitve su sa obitelji i prijateljima Charlieja. Počivaj u miru', riječi su Nice Hülkenberga.

'Tužan sam zbog smrti Charlieja. On se toliko puno brinuo za nas vozače. Za našu sigurnost i da stvari izvan staze budu poštene. Moje misli su posebno s tobom Charlie i tvojom djecom', poslao je poruku Nico Rosberg.

'U totalnom šoku sam. U svojim rukama uvijek je imao našu sigurnost. Danas smo izgubili tako tako ljubazno ljudsko biće... U ovako teško vrijeme moje srce jes njegovom obitelji', napisao je Jenson Button.

'Ne mogu vjerovati. Moje misli su sa obitelji i prijateljima. Toliko je toga učinio za sport kojeg volimo. Počivaj u miru Charlie', napisao je Valtteri Bottas.