IGRA SA ŽIVOTOM

Formula 1 prijetnjama spriječila bojkot utrke, a slavni vozač se spakirao, otišao i poručio: To i vi trebate napraviti!

27.03.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Bivši vozač Ralf Schumacher vjeruje da bi se Formula 1 trebala pokupiti iz Saudijske Arabije, kao što je učinio on nakon što je prije toga došao u tu zemlju kao komentator Sky Sportsa

Kada je u petak na stazi Jeddah Corniche Circuit održan uvodni trening Formule 1, došlo je do raketnog napada na obližnje naftno postrojenje za koje je odgovornost preuzela jemenska pobunjenička skupina Huti.

Subotnja akcija (trening i kvalifikacije) počela s odgođenim početkom, nakon čega su se vozači i šefovi momčadi sastali sa šefovima Formule 1, Stefanom Domenicalijem i Rossom Brawnom, kako bi razgovarali o situaciji, piše planetf1.com.

Mnogi vozači izrazili su zabrinutost za svoju sigurnost i sigurnost svih ostalih uključenih te je rečeno da razmišljaju o bojkotu vikenda utrke. Međutim, nakon četiri sata razgovora i prijetnji na 'moguće posljedice' bojkota, pristali su na utrku.

Schumacher, bivši vozač koji je postao komentator, kaže da bi se Formula 1 trebala povući iz Saudijske Arabije.

'Napad je bio udaljen samo 20 kilometara. Tamo se baš i ne osjećaš dobro. Stvarno sam iznenađen što je Formula 1 još uvijek ovdje. Trebali su se spakirati što je prije moguće i napustiti takvu zemlju', rekao je pobjednik šest utrka.

Schumacher je učinio upravo to, napustio je zemlju, ali je priznao da za Formulu 1 odlazak nije baš jednostavan.

'Prije svega, moram jasno reći da sam stručnjak za Formulu 1, a ne za priče ili poslove osiguranja. Mislim da je pritisak na Formulu 1 ogroman. Uplaćuje se jako, jako velik iznos novca za utrku za koju postoji dugoročni ugovor', pričao je brat slavnog Michaela te je nastavio:

'Sada se raspravlja o tome da saudijska vlada pruži sigurnost. To znači da se F1 ne može samo povući. Mislim da je to problem. Imam jasno mišljenje o tome i donio sam svoju odluku. Ali, naravno, svatko to mora učiniti za sebe.'