PEREZU POLE POSITION

[FOTO] Mick Schumacher doživio je tešku nesreću u kvalifikacijama VN Saudijske Arabije; helikopterom je prevezen u bolnicu i neće voziti u nedjelju

26.03.2022 u 19:36

Bionic
Reading

Vozača Haasa Mick Schumacher imao je težak sudar pred kraj drugoga dijela kvalifikacija te je hitno prevezen u bolnicu

Mladi Nijemac, sin sedmerostrukog prvaka Michaela, pet minuta prije kraja subotnjih kvalifikacija (2) izgubio je kontrolu nad svojim bolidom i udario u zid te izazvao prekid, a taj trenutak pogledajte OVDJE.

Izgledalo je strašno, svi su se s pravom zabrinuli za zdravstveno stanje vozača koji je ušao u svoju drugu sezonu u Formuli 1, ali srećom Nijemac se izvukao bez ozljeda, za razliku od njegovoga bolida koji je pretrpio veliku štetu.

  • +3
Nesreća Micka Schumachera u kvalifikacijama VN Saudijske Arabije Izvor: Profimedia / Autor: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

Haas je na društvenoj mreži objavio da je Schumacher pri svijesti, da je sam izašao iz bolida, da je bio na pregledu u liječničkom centru na stazi i da je zatim radi helikopterom prebačen u bolnicu na daljnje pretrage.

Kasnije je američka momčad potvrdila kako Mick neće nastupiti na nedjeljnoj utrci na stazi Jeddah – VN Saudijske Arabije, na kojoj je trebao startati kao 14.

Što se tiče samih kvalifikacija najneugodnije iznenađenje je bio Lewis Hamilton (Mercedes) koji ih je završio već u prvom dijelu i u nedjeljnu utrku će krenuti tek iz sedmog startnog reda, sa 14. pozicije. Trebao je biti dva mjesta lošiji, ali je Schumacher odustao, a Daniel Ricciardo je kažnjen.

Najbolje kvalifikacijsko vrijeme imao je u trenutku nesreće Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari), ali ga je do kraja kvalifikacija nadmašio Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) koji je tako ugrabio pole position. Treći je bio Španjolac Carlos Sainz Jr. (Ferrari), a do njega kao četvrti će krenuti aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull).

Francuz Esteban Ocon (Alpine) i Britanac George Russel (Mercedes) bit će u trećem startnom redu.