SKANDAL U AUSTINU

Formula 1 na nogama nakon oduzetog trećeg mjesta Verstappenu!

23.10.2017 u 09:16

Bionic
Reading

Max Verstappen ne može vjerovati da mu je oduzeto pobjedničko postolje na Velikoj nagradi SAD-a, zbog manevra u dvoboju s Raikkonenom kojeg su suci proglasili ilegalnim u posljednjem krugu. Mnogi su stali na njegovu stranu...

Formula 1 čini se da ne može bez kontroverzi, a ove nedjelje u posljednjem krugu utrke u Austinu dogodila se jedna velika.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada SAD-a Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, Max Verstappen prešao je Kimija Raikkonena u zadnjem krugu, no suci su procijenili da je pri tom manevru kratio stazu, jer je sa sva četiri kotača bio na rubniku dok je prolazio pokraj vozača Ferrarija.

Mladi 20-godišnji Nizozemac svoj je uspjeh već proslavio, a kad je krenuo na pobjedničko postolje objašnjeno mu je da je kažnjen i vraćen na četvrto mjesto.

'Imali smo sjajnu utrku, ali ovakve glupe odluke ubijaju sport. Među sucima je jedan idiot koji uvijek donosi odluke protiv mene,' bijesno je zaključio Verstappen nakon utrke, a njegov otac Jos na Twitteru je optužio FIA-u da konstantno radi za Ferrari.

'Vidjeli smo bolide kako izlaze izvan staze tijekom cijelog vikenda. Kazniti ga za ovo u zadnjem krugu nije u redu,' uvjeren je ravnatelj Red Bulla Christian Horner.

Niti objektivni stručnjaci nisu bili oduševljeni ovom odlukom.

'To je najgora odluka koju sam vidio. Nije on ništa krivo napravio. Mi smo vozači koji se utrkuju, nije ovo normalna cesta. Smiješno je uništavati sport ovakvim odlukama,' naglašava bivši F1 prvak Niki Lauda.

Tako je Kimi Raikkonen profitirao sudačkom odlukom i dobio jednu poziciju, dan nakon što je zbog iznimno glupog pravila jednu bio izgubio. Nema sumnje, sportski pravilnik elitnog automobilističkog natjecanja uvijek će biti izvor prijepora...