RAT KLUBOVA

Flamengo optužuje Nike što Ronaldo nije potpisao za njih

10.01.2009 u 12:27

Bionic
Reading

Brazilski klub Flamengo zatražio je od Nikea objašnjenje zašto Ronaldo nije potpisao za njih, već je otišao u Corinthians. Dapače, pitaju se ima li ova tvrtka veze s tim transferom

U Flamengu još uvijek kipte od nezadovoljstva što Ronaldo nije nakon oporavka od ozljede potpisao za njih. Naime, Brazilac Ronaldo je tri mjeseca trenirao s ovim klubom, govorio da je to klub njegovog života, da bi na kraju potpisao ugovor s njihovim najljućim rivalom Corinthiansom.

Čelnici kluba iz Rio de Janeira smatraju da su prevareni te za propast transfera okrivljuju Nike, poznatog proizvođača sportske opreme.

Predsjednik Flamenga Marcio Braga poslao je pismo čelnicima američke komanije u kojim ih propituje jesu li se umiješali u Ronaldov transfer u Corinthians.

Ako se netko pita što bi Nike imao sa svime time, valja objasniti da je Nike sponzor i Flamengu i Corinthiansu, ali sponzorira i Ronalda. No, Flamengo je na ratnoj nozi s Nikeom, s obzirom na to da su prekinuli ugovor s njima prije predviđenog roka.

Flamengov novi tehnički sponzor trebala bi biti brazilska tvrtka Olympikus, a dok se sve ne potpiše, ne žele nositi Nikeove dresove.