BILO JE I VRIJEME

FIS-ovci se konačno zabrinuli zbog brojnih ozljeda

25.12.2009 u 15:07

Bionic
Reading

Čelnici Međunarodne skijaške federacija (FIS) iskazali su veliku zabrinutost zbog sve većeg broja teških ozljeda među skijašima i skijšicama u Svjetskom kupu

Na posljednjem sastanku najviših dužnosnika FIS-a koji je održan u Val Gardeni najavljeno je uvođenje novih zaštitnih mjera kako bi se smanjio broj skijaških udesa. Uzroke dosadašnjih ozljeda istražuje Injury Surveillance System (ISS) zajedno sa stručnjacima sa sveučilišta u Oslu i Salzburgu.

'Postoji nekoliko ideja kako bolje zaštititi skijaše od udesa. Od promjena na skijaškoj opremi, do pripreme snijega i staza, zaštitnih ograda, te skijaških vrata. Sve ideje ćemo dobro proučiti i u praksi probati', najavio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper dodavši kako je osnovana i posebna komisija koja će razmotriti sve ideje.

Prve promjene bit će vidljive već na idućoj utrci skijaša, spustu u Bormiju, gdje će zastavice na skijaškim kolcima biti izrađena od materijala koji skijašima ne može prouzročiti ozljede.

'Sve nas je zabrinuo sve veći broj ozljeda i to teških ozljeda. Ukontaktu smo s brojnim znanstvenicima kako bi nam pomogli kod u traženju riješenja', dodao je direktor Svjetskog kupa za skijaše Günter Hujara.