GIMNASTIKA

Filip Ude plasirao se u finale prvog ovosezonskog turnira Svjetskog kupa

15.02.2024 u 21:55

Bionic
Reading

Hrvatski gimnastičar Filip Ude plasirao se u finale prvog ovosezonskog turnira Svjetskog kupa u Kairu

Na prvom ovosezonskom turniru na kojem se mogu izboriti kvalifikacijski bodovi za plasman na Olimpijske igre u Parizu naš srebrni olimpijac bio je sedmi na konju s hvataljkama (14.466).

U muškoj sportskoj gimnastici na tlu je nastupio i Aurel Benović koji je zbog preduge vježbe koja je rezultirala penalizacijom od 0.3 boda ostao bez finala. Uz predstavnike muške sportske gimnastike nastupile su i dvije članice ženske sportske gimnastike - Sara Šulekić na dvovisinskim ručama i Tijana Korent na preskoku.

"Mogu reći da sam ponosan jer sam se uspio vratiti nakon streptokokne angine zbog koje sam na početku godine bio dva tjedna na antibioticima i deset dana bez treninga. Vratio sam se ekspresno jer sam prije toga bio u stvarno dobroj formi, no onda sam zadobio ozljedu desne šake, ligament palca, nakon čega opet deset dana nisam trenirao. Stvarno sam presretan da sam u ovako jakoj konkurenciji ostvario ovakav rezultat. Ne znam kad je bila jača konkurencija, ovo je malo svjetsko prvenstvo," kazao je Ude.

Šulekić je osvojila 14. mjesto na dvovisinskim ručama s ocjenom 13.000.

"Napravila sam svoju vježbu bez pada i dosta čisto tako da sam stvarno zadovoljna, isto tako i sa ocjenom. Na kraju sam završila 14. što je odličan rezultat. Bila mi je čast natjecati se sa ovakvom konkurencijom kakva je ovdje. Nadam se da ćemo skupiti neke bodove za Olimpijske igre. Veselim se idućem Svjetskom kupu u Cottbusu," kazala je Šulekić dok je Korent zauzela 15. mjestu s ocjenom 12.489 na preskoku.

"S prvim skokom sam iznimno zadovoljna, a drugi sam odradila nešto lošije pa je prema tome i srednja ocjena bila nešto slabija nego što sam inače navikla. Uspjela sam uhvatiti neke bodove. Još se nadam da ću na sljedećem Svjetskom kupu u Cottbusu uspjeti odraditi oba skoka bolje i uhvatiti još bodova," kazala je.

Aurela Benovića sutra očekuje nastup i na preskoku.

"Zadovoljan sam kako sam odradio svoju vježbu. Osjećao sam se jako dobro tijekom nastupa, ali sam u sredini vježbe kod jednog neakrobatskog elementa, japanskog stoja na rukama, napravio pogrešku koja me koštala pola boda. Vježba se mora završiti u minuti u petnaest sekundi, a na kraju mi je na žalost promaklo vrijeme za tri sekunde zbog čega sam dobio penalizaciju. Sutra me čekaju kvalifikacije na preskoku i tu se nadam ulasku u finale," poručio je Benović.

Drugog kvalifikacijskog dana nastupit će i Ana Đerek na gredi i tlu, Tina Zelčić na gredi te Aurel Benović na preskoku.