LIGA PRVAKA

Rukometaši Zagreba bez iznenađenja u Danskoj

15.02.2024 u 21:31

Bionic
Reading

U susretu 11. kola A skupine rukometne Lige prvaka rukometaši Zagreba izgubili su u Aalborgu od istoimenog danskog kluba sa 22-32 (12-18) upisavši peti poraz u skupini

U prvom dvoboju igranom u Areni Zagreb u listopadu prošle godine, podsjetimo, pogotkom Miloša Kosa u posljednjoj sekundi utakmica je završena neodlučenim rezultatom 30-30. Nažalost, ovoga puta nije bilo neizvjesnosti oko pitanja pobjednika.

Zagreb je loše otvorio utakmicu. Aalborg je poveo 4-1, pa 5-2, a sredinom prvog poluvremena domaćin je imao i velikih sedam razlike (11-4). Do kraja poluvremena hrvatski prvak je uspio tek smanjiti na minus šest (18-12).

Nažalost, niti nastavak nije donio veću promjenu u igri. U 47. minuti Aalborg je stigao do 10 golova prednosti (26-16), u nekoliko navrata je imao i 11 pogodaka viška, a na koncu je završilo 32-22.

Aalborg - RK Zagreb Izvor: EPA / Autor: Henning Bagger

Aalborg su do pobjede predvodili Mikkel Hansen sa šest golova, te Sebastian Barthold i Mads Hangaard sa po četiri gola, dok je Niklas Landin Jacobsen imao čak 15 obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Filip Glavaš s pet, te Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica s tri gola.

U drugom susretu iz ove skupine Pick Szeged je pobijedio Kolstad sa 29-27. Bence Banhidi s osam i naš Mario Šoštarić sa šest golova bili su najefikasniji u mađarskim redovima, a Luka Stepančić je dodao dva gola. Na norveškoj strani najefikasniji je bio Bjorn Sigvaldi Gudjonsson s osam goova.

U srijedu su Industria Kielce i THW Kiel nakon dramatične završnice odigrali 36-36. Hrvatski rukometaš Igor Karačić je devet sekundi prije kraja doveo poljski sastav u vodstvo 36-35, a gotovo sa zvukom sirene izjednačio je Niclas Ekberg.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Daniel Dujshebaev i Nicolas Tournat sa po sedam golova, Szymon Sicko je zabio šest, a naš Karačić tri gola. Na suprotnoj strani Šveđani Niclas Ekberg i Eric Johansson su zabili po sedam golova, dok je Domagoj Duvnjak postigao četiri gola.

PSG je na gostovanju pobijedio Eurofarm Pelister sa 31-25. Kamil Syprzak sa sedam i Ferran Sole Sala sa šest golova bili su najefikasniji u francuskim redovima, dok su kod domaćina petorica igrača zabila po tri gola.

Na vrhu ljestvice je Kiel sa 16 bodova, Aalborg ima 14, a Kielce, PSG i Pick Szeged po 13 bodova. Zagreb je šesti sa 10 bodova, a posljednje dvije pozicije drže Kolstad (9) i Pelister (0).

U idućem kolu Zagreb gostuje kod Kolstada 21. veljače.

Standings provided by Sofascore