Hrvatski boksač

Filip Hrgović zaprepašten je zbog napisa o njemu i Kinezu: Kunem se očevim imenom…

17.04.2023 u 12:57

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović poznat je kao jedan od rijetkih sportaša koji baš uvijek kaže ono što misli. Bez okolišanja

Iako je Filip Hrgović, nakon što je kineski boksač Zhilei Zhang pobijedio favoriziranog Joea Joycea, rekao za iFL TV puno toga zanimljivog.

>> Hrgovićeva mušterija šokirala Joea Joycea i nanijela mu povijesni poraz

Naime, Kineza Zhanga – koji sad ima status WBO prvaka - pobijedio je baš Hrgović u kolovozu prošle godine nakon 12 rundi teške borbe i to odlukom sudaca…

“Nije me pobijedio, on nema šanse. Pogledate li ponovno taj meč, odnosno izbrojite udarce i bodove, vidjet ćete da sam zadao više od 700 udaraca, a on oko 300. Pobijedio sam borbu na sve tri sudačke kartice. Dobio sam osam rundi, on je dobio četiri i imao taj nokdaun u prvoj, ali moja pobjeda je čista', kazao je Hrgović za iFL TV.

No, Hrgović se tu nije želio zaustaviti. Želio je još nešto pojasniti:

'Čuo sam da mnogi ljudi govore kako je to bila kontroverzna odluka i zato bih mu želio dati revanš. Neka se malo odmori pa možemo odraditi uzvratnu borbu krajem ove godine. Doći ću u Peking i pobijediti ga pred milijardu Kineza! Kunem se očevim imenom! Na svoju najgoru noć sam ga pobijedio, u mojoj najboljoj noći ne bi izdržao šest rundi sa mnom', dodao je Hrgović.

Ostaje za vidjeti hoće li se nakon ovih riječi oglasiti i kineski boksač Zhilei Zhang. Sigurno mu nije bilo svejedno kad su ove riječi stigle do njega.