Crnogosrki Malj

Filip Hrgović dogovorio svoju iduću borbu, a protivnik će mu biti nepobijeđeni boksač koji je baš sve svoje suparnike nokautirao

26.08.2021 u 16:53

Bionic
Reading

Marko Radonjić odabran je za idućeg protivnika najbolje rangiranog hrvatskog teškaša

Napokon je Filip Hrgović saznao datum i lokaciju svog idućeg meča te ono na kraju najvažnije, protivnika spremnog ući u ring protiv njega. 10. rujna u austrijskom Klagenfurtu to će napraviti 31-godišnji crnogorski teškaš Marko Radonjić. Njihov meč predvodit će priredbu na Wörthersee stadionu, donedavno poznatom pod imenom Hypo Group Arena, zdanju koje prima preko 30 tisuća gledatelja, piše Fight Site.

Nakon vijesti kako su ga mnogi potencijalni protivnici odbili, uključujući sve rangirane borce IBF ljestvice, protivnik za Hrgovića ipak je pronađen, a na papiru on na prvi pogled izgleda vrlo zanimljivo. Radonjić je boksač u najboljim godinama, a do sada je odradio 22 meča upisavši pobjedu u apsolutno svakom od njih. Apsolutno sve ostvario je prekidom, a boksao je najviše po istočnoj i srednjoj Europi pa tako možemo primijetiti nastupe u Njemačkoj, Srbiji, Albaniji, Mađarskoj i Sjevernoj Makedoniji. Ovaj meč bit će mu drugi u Austriji, gdje se već borio 2017. godine.

Ono što ipak otkriva više od samog omjera je njegov plasman na BoxRec ljestvici. Unatoč impresivnom omjeru, on se tamo nalazi na 229. mjestu, a razlog toga je popis dosadašnjih protivnika. Već sam pogled na njegov BoxRec profil otkriva kako je rijetko koji od njih u meč ušao s pozitivnim omjerom, no na račun toga je 'Montenegrian Hammer' izborio dovoljno referenci za jedan ovakav veliki meč. Meč kojim može postati Top 30 boksač svijeta i izazivač IBF organizacije. No, za to će morati savladati Filipa Hrgovića.

Hrgoviću (12:0, 10 KO), boksaču koji je trenutno 29. teškaš svijeta po BoxRec ljestvici, će ovo biti prvi nastup u 2021. godini, nakon cijele drame oko organizacije meča protiv Michaela Huntera, koji je na kraju 'pobjegao' nastupati za Triller. Pokušao je Eddie Hearn iz Matchroom Boxinga na kraju dogovoriti zamjenski meč, no nitko od boksača s IBF ljestvice nije izrazio interes boriti se protiv Hrgovića za poziciju 'mandatory' izazivača. Interes je pokazao Martin Bakole, boksač protiv kojeg Hearn želi Hrgovića već dulje vremena upariti, no on je zatražio jedan meč prije toga. Filip je nakon toga otkrio kako mu to odgovara te kako će i on postupiti isto.

Taj svojevrsni meč za zagrijavanje prvobitno je Hrgović trebao odraditi 29. kolovoza u SAD-u, no očito su propali pregovori za koje se činilo kako idu u dobrom smjeru. Na kraju se pronašla ova solucija, s mečem na europskom tlu, što je svakako bolja opcija za publiku iz ovog dijela svijeta. I u ovom meču svoje prste ima Hearnov Matchroom, tako će on globalno biti prenošen putem DAZN servisa, što će Hrgoviću biti jako dobra prilika za dodatno se promovirati, piše Fight Site.