PRVI GOSTI KOSOVA

Fifino zeleno svjetlo: Hrvatska na povijesno gostovanje?

30.12.2013 u 11:27

Bionic
Reading

Iako se Srbija i njezin nogometni savez oštro protive takvoj odluci, prilično je izvjesno da će Kosovo početkom siječnja dobiti status punopravne članice krovne nogometne organizacije FIFA

Srpski Blic donosi intervju sa Dušanom Maravićem, dugogodišnjim članom komisija u Fifi i Uefi koji je bio otvoren po pitanju puta Kosova prema nogometnoj neovisnosti.

'Što god tko mislio o tome, Kosovo ide u smjeru punopravnog članstva. Kada se to dogodi moći će slobodno odigravati prijateljske nogometne utakmice, samo pod zastavom fife dok ne postanu punopravni članovi Ujedinjenih naroda,' otkriva Maravić i dodaje:

Kosovo već igra u omladinskim selekcijama, sada će moći i seniori


'Sve vijesti vezane uz ovu tematiku Fida će objaviti nakon sastanka u Zürichu 10. siječnja.'

Osim što će Kosovo tada vrlo vjerojatno biti primljeno u članstvo, na tom će se sastanku raspravljjati i o poziciji turskog dijela Cipra koji također traži nogometni suverenitet.

Srpski mediji navode (oslanjajući se na nedavne izjave Davora Šukera) kako će Kosovo prvu utakmicu odigrati protiv Hrvatske, vjerojatno u Prištini, no u HNS-u ne žele sada raspravljati o toj temi. Slobodnih termina ima, ali nikakve vrste potvrde još ne.