IDEJE, IDEJE

FIFA želi spriječiti prazna sjedala na Mundijalu 2014. godine

10.10.2012 u 19:54

Bionic
Reading

Problem s mnogim praznim sjedalima dogodio se na prošlom Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, kao i na ovogodišnjem Euru u Ukrajini i Poljskoj. Problem je mahom bio u ulaznicama za sponzore, koje su bile neiskorištene. Sličan problem mučio je i organizatore ovogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokušat će svesti broj praznih sjedala na utakmicama Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu na najmanji mogući broj poduzimanjem mjera kojima će osigurati da sponzori iskoriste svoje ulaznice, jer će u protivnom ostati bez njih.

Problem s mnogim praznim sjedalima dogodio se na prošlom Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, kao i na ovogodišnjem Euru u Ukrajini i Poljskoj. Problem je mahom bio u ulaznicama za sponzore, koje su bile neiskorištene. Sličan problem mučio je i organizatore ovogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu.

Thierry Weil, direktor marketinga Fife, najavio je kako će sponzori ubuduće morati imenovati ljude koji će koristiti ulaznice dva ili tri dana prije samih utakmica.

'Nikako ne izgleda dobro kada mi objavimo kako za određenu utamicu više nema raspoloživih ulaznica, a onda ljudi na televiziji vide puno praznih mjesta. Sponzori više neće moći samo reći kako će netko iskoristiti ulaznice, a onda se nitko ne pojavi. Sponzorske ulaznice ćemo ubuduće davati imenovanim ljudima na dan utakmice i moći će se preusmjeravati i na druge ljude', objasnio je Weil.

Cijene ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva bit će objevljene idućeg mjeseca. Novi sustav distribucije ulaznica bit će testiran na Kupu konfederacija idućeg mjeseca 'kad će Brazil pokazati je li spreman za organizaciju Svjetskog prvenstva', kako je rekao Weil.

Bivši brazilski napadač, legendarni Ronaldo, koji je uključen u Organizacijski odbor, tvrdi da će Brazil položiti organizacijski ispist.

'Naravno da organizacija mora biti savršena i ja vam jamčim da će i biti'!

Ronaldo vjeruje kako će domaći teren biti dodatni impuls brazilskoj reprezentaciji u nastojanju da osvoji svoju šestu titulu svjetskog prvaka.

'To bi trebao biti veliki dodatni poticaj i velika motivacija. Ako ne bude tako, onda ću se ja reaktivirati i opet zaigrati za Brazil', našalio se na kraju.