u Australiji i na Novom Zelandu

FIFA se pohvalila koliko je već ulaznica planulo za Svjetsko prvenstvo za nogometašice; svi su uvjereni da pada novi rekord!

17.01.2023 u 13:50

Bionic
Reading

FIFA je objavila u utorak kako je za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za nogometašice, koje će se održati u Australiji i na Novom Zelandu od 20. srpnja do 20. kolovoza, do sada već prodano 500.000 ulaznica

Već je prošle godine utakmice Europskog prvenstva za nogometašice u Engleskoj na stadionima pratilo gotovo 575.000 gledatelja, a objava FIFA-e je potvrda da se velika posjećenost očekuje i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Sudeći po preprodaji ulaznic a past će i novi rekord.

Najveći je interes za ulaznice za finale koje će se igrati 20. kolovoza u Sydneyu. Turnir, na kojem će prvi put nastupiti 32 reprezentacije, počet će 20. srpnja u Aucklandu na Novom Zelandu utakmicom između Novog Zelanda i Norveške.

Prema riječima glavne tajnice FIFA-e Fatme Samoure, najveća potražnja za ulaznicama je u zemljama domaćinima te Njemačkoj, SAD-u, Engleskoj, Katru, Kini, Kanadi, Irskoj i Francuskoj.

Na zadnjem svjetskom prrvenstvu 2019. naslov svjetskih prvakinja osvojile su Amerikanke.