PRESLAGIVANJE MOMČADI

Real se pod hitno želi riješiti četvorice igrača, a evo što Španjolci pišu o Modrićevom padu forme

17.01.2023 u 11:28

Bionic
Reading

Aktualni španjolski i europski prvak, madridski Real, od nastavka sezone nakon nogometnog SP-a u Katru, nije na željenoj razini, a potvrda toga stigla je u nedjelju, kada je Ancelottijeva momčad poražena od Barcelone u finalu španjolskog Superkupa. I zato se ovih dana piše o preslagivanju momčadi

Svjetsko nogometno prvenstvi u Katru ostavilo je velike posljedice na momčad madridskog Reala.

'Sezona je duga i teška, a još uz sve ne znamo u kakvom ćr se stanju vratiti igrači s SP-a u Katru', proročanski je rekao Carlo Ancelotti još u jesen 2022. godine.

Kao da je naslutio da bi Real mogao imati problema. Naravno, nije teško zaključiti da je baš taj Mundijal poremetio njegovu momčad, jer dosta igrača koji su sudjelovali na SP-u nisu ni sjena kakvi su bili prije odlaska.

Čak 13 igrača je 'palo' u svojim prezentacijama, što zbog umora, što zbog ozljeda, što zbog ili zato što nisu dio Ancelottijevih planova, pa više nisu ni alternativa koja bi bila jako vrijedna u ovako napornoj sezoni.

Carvajal, Rüdiger, Valverde, Modrić i Camavinga nogometaši su koji su najviše stradali na Svjetskom prvenstvu. Mendy se još uvijek nije vratio na svoju najbolju razinu, a još trojica su se vratila ozlijeđena. Istina, dvojica su se dnekle oporavila, Alaba i Tchouaméni, ali još jednog se čeka, a to je Lucas Vázquez.

Rijetki su oni koji su ostali na nivou i formi, a to su Courtois, Benzema, Kroos, Rodrygo i Militao.

Nama je posebno zanimljivo kako su novinari Marce opisali trenutno Modrićevo stanje: Izgleda jako umorno. Svjetsko prvenstvo za njega je bilo teško jer je Hrvatska opet došla gotovo do kraja i s 37 godina pokazao da je samo - čovjek. Protiv Barçe se vidjelo da pati i da mu treba vremena kako bi se 'osvježio', jer će njegova prisutnost biti vitalna kada dođe odlučujuće utakmice. Dokaz da nije sto posto i da treba rotirati je to što nije startao u polufinalu protiv Valencije.

Među četvoricom nogometaša koja su za 'otpis' već ovog prijelaznog roka su stoper Jesus Vallejo (26), desni bek Alvaro Odriozola (27), ofenzivac Eden Hazard (32) te napadač Mariano Diaz (29).

Talijanski trener gotovo da i nije koristio ovu četvoricu igrača u ozbiljnijim utakmicama i jasno je da Realu neće trebati niti u nastavku sezone. Vallejo je ove sezone odigrao 56 minuta, dok je Odriozola skupio 5 minuta manje nakon što se vratio s posudbe iz Fiorentine.

Hazard je odigrao 621 minutu ove sezone i daleko je od idealne fizičke forme, a Diaz je skupio tek 25 minuta. Doduše, tu se javlja problem, jer Real ga nema kome 'utopiti'.

Podsjetimo, španjolski mediji su nakon poraza od Barcelone pisali o narušenoj atmosferi unutar Realove svlačionice, a priliku za popravni imat će već u četvrtak kada igraju protiv Villarreala u Kupu kralja.