HNS GA SKINUO...

Fifa naredila skidanje natpisa: Zapamtite Vukovar

20.11.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Hrvatski navijači su uoči dvoboja s Islandom ostali u šoku kada je ispod sjeverne tribine uklonjen veliki transparent Zapamtite Vukovar

Hrvatskim redakcijama poslan je dopis iz navijačkih krugova u kojemu stoji: 'Ovim putem Vam se obraćam ispred Hrvatskih navijača koji supripremali danima veliku koreografiju u spomen sjećanja na nikadprežaljeni Vukovar grad heroj.

Davor Šuker i HNS koreografiju suuništili, i skinuli. Transparent ZAPAMTITE VUKOVAR bio je 100 metaradugačak i 8 metara visok i nikoga nije vrijeđao na nijednoj osnovi.Hrvatski navijači na taj način su željeli se poklonit Gradu Heroju ižrvi Vukovara. U prilogu Vam dostavljam fotografije koje to dokazuju,odnosno da je transparent bio postavljen.'

U HNS-u ne skrivaju kako su uklonili domoljubni natpis, te svoj potez objašnjavaju priopćenjem kojega donosi dnevno.hr



'Hrvatski nogometni savez na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom učinio je sve u svojoj moći da zadrži taj transparent na sjevernoj tribini. Odluka o skidanju transparenta je stigla od delegata utakmice, a nakon službenog dopisa koji su Fifi poslali predsjednik Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović, u kojem su objasnili pozadinu transparenta, važnost Vukovara u hrvatskoj povijesti i dali argumente zbog kojih se taj transparent ne može smatrati 'političkom porukom' (što je Fifin razlog za skidanje transparenta), iz Fife je stigao odgovor potpisan od glavnog tajnika Jeromea Valckea u kojem svjetska nogometna organizacija inzistira na uklanjanju tog transparenta objašnjavajući to člankom 4, stavkom 2, pravilnika o SP-u 2014. te člancima navedenima u drugim Fifinim pravilnicima koji se tiču ove problematike.

HNS je učinio sve u svojoj moći kako bi transparent ostao na tribini, jer smo svjesni značenja transparenta koji nikoga ne vrijeđa, no HNS je članica Fife i mora poštovati njene odluke i u trenucima kada se s njima ne slaže,' piše u priopćenju HNS-a.


299704,299703,299698,299697