FIFA_SP_2018.svg

PRAVILA VRIJEDE ZA SVE

Fifa kaznila Engleze uoči polufinalne utakmice s Hrvatskom!

Bionic
Reading

Fifa ima bogat nagradni fond za sudionike svjetskog prvenstva, ali svjetska nogometna organizacija zna i novčano kažnjavati Nogometne saveze

Rusi su odlično organizirali World Cup, mnogi su se pribojavali huliganskih ispada i nereda, ali toga nije bilo. Ipak, Fifa je pronašla način kako da napuni svoju ionako prepunu blagajnu pa većinom Saveze kažnjava zbog kršenja marketinških pravila.

Uoči polufinalnog dvoboja Hrvata i Engleza stigle su nove financijske sankcije. Engleska je kažnjena sa 70.000 švicarskih franaka, a Urugvaj sa 50.000 franaka zbog kršenja medijskih i marketinških pravila.

Navodi se da je nekoliko engleskih igrača prije i za vrijeme četvrtfinala protiv Švedske na sportskoj opremi nosilo logo tvrtki koje nisu autorizirani sponzori SP-a, a isto je učinio i jedan urugvajski nogometaš u četvrtfinalnoj utakmici protiv Francuske.

Urugvaj je kažnjen i zbog kašnjenja njegovih igrača na jednu od utakmica SP-a, ali Fifa nije objavila o kojem se susretu radilo. Podsjećamo, novčane 'čestitke' tijekom SP-a dobio je i Hrvatski nogometni savez.

  • +31
Atmosfera u Moskvi uoči utakmice Hrvatska-Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Tako je zbog navijačkih incidenata i bacanja predmeta na utakmici između Hrvatske i Argentine, HNS kažnjen novčanim iznosom od 15.000 švicarskih franaka, uključujući 2000 švicarskih franaka za troškove postupka.

Isto tako HNS je kažnjen i poslije osmine finala s Danskom sa 70 tisuća švicarskih franaka sa 70.000 švicarskih franaka, a razlog je marketinške naravi. Disciplinska komisija Fife kaznila je Hrvatsku zbog prikazivanja pića neovlaštenog proizvođača, a Međunarodna nogometna organizacija dala je ekskluzivna prava samo jednoj kompaniji čiji se proizvodi smiju vidjeti na utakmicama SP-a.

  • +9
SP 2018., četvrtfinale: Švedska - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal