DOBRA ODLUKA

FIFA hitno uvela novo pravilo nakon opasnog incidenta!

02.07.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Težak sudar glavama na utakmici nogometašica Njemačke i SAD-a naveo je čelnike Fife da uvedu novo pravilo trominutnog prekida na utakmicama...

U polufinalu Svjetskog prvenstva nogometašica dogodio se opasan sudar Brian i Popp, u kojem su obje igračice u bolovima završile na tlu, no obje su morale vrlo brzo nastaviti utakmicu.

Svjesni opasnosti koju predstavljaju ozljede glave i kralježnice, u Fifi su odlučili uvesti novo nogometno pravilo, prema kojem sudac ima pravo prekinuti susret na tri minute, kad se dogodi slična situacija.

Cilj ove mjere je da liječnici u miru obave sve pretrage kako bi mogli donijeti odluku je li igrač spreman nastaviti susret.


'Tri minute su bolje nego ništa, iako pravi pregled se ne može obaviti na stadionu punom ljudi koji vrište, u tako kratkom vremenu,' upozorava pak doktor Christopher Giza za američke medije, iz kojih je zajedno s tamošnjim Savezom i krenuo pritisak na Fifu.

Podsjetimo, na SP-u u Brazilu prošle godine Nijemac Christoph Krammer igrao je finale s ozbiljnim potresom mozga, što je bilo izuzetno opasno. Ovo je jedna od mjera koja bi takve situacije mogla spriječiti...