TIHO I NEUSPJEŠNO

Ferrari zvao Valentina Rossija u Formulu

05.09.2009 u 16:01

Bionic
Reading

Ozljeda njihovog renomiranog pilota Felipea Masse stvorila je naznake kaosa u momčadi Ferrarija. Eksperiment s probnim vozačem nije uspio, a tada su Talijani nakanili nedostatak pretvoriti barem u marketinšku prednost

Tjednima se kombiniralo s imenom Michaela Schumachera, no bivši prvak ostao je u mirovini. Sve se rasplelo angažmanom najboljeg talijanskog pilota Giancarla Fisichelle, no sunce dana ugledali su i tajni pregovori s motociklističkim asom Valentinom Rossijem.

'Zvali su me iz Ferrarija i ponudili mi da u Monzi vozim za njih, no bez prethodnih testiranja to zaista ne bi imalo smisla. Ne možete ući u auto i u tri dana shvatiti sve što vam treba za utrku', kaže Talijan koji je 2006. bio u ozbiljnim pregovorima za prelazak u Formulu 1, no odlučio je ostati u Moto GP-u.

'S obzirom na to u kakvom mi je stanju vrat, nisam siguran bih li uopće mogao završiti utrku. Rizik je puno izraženiji od mogućnosti za zabavu i taj dogovor ne bi imao smisla', prenosi Reuters Rossijeve riječi.

U Monzi će propetog crvenog konjića predstavljati Raikkonen i Fisichella, a Rossi će i dalje voziti na dva kotača i ostati najbolje plaćeni talijanski sportaš.