PROPETI KONJIĆ

Ferrari prijeti: Ako se budu inatili, odlazimo!

12.06.2009 u 16:55

Bionic
Reading

Najtrofejnija i najpopularnija momčad Formule 1 svih vremena, talijanski Ferrari, poslala je službeni dopis u kojemu podsjeća da nije voljna pristati na ultimatume čelnika toga natjecanja

'Kako bi se izbjegle ikakve sumnje, u Ferrariju ćemo ponovno ustanoviti da nećemo sudjelovati u Formuli 1 sljedeće godine ako na snazi ostanu aktualna pravila. Promjena pravilnika zadiranje je u naša prava i protivi se sporazumu koji smo ranije potpisali s FIA-om', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Ferrari i ostale dobrostojeće momčadi usprotivile su se smanjenju budžeta od sljedeće sezone, koji im je nametnula FIA. Iako je udruga momčadi (FOTA) za iduću sezonu prijavila sve, uključujući i Ferrari, Talijani su ovim putem dali do znanja da prijava za iduću sezonu ni ne znači nužno da će oni zaista i nastupati.

Javila se i sama FOTA koja, prenosi Reuters, tvrdi da je FIA promijenila prijavu. Kažu da su skupinu od pet momčadi prijavili pod naznakom 'uvjetno', dok su u FIA-i tu opasku zanemarili i svojevoljno je izbrisali. Dalje, počeli su lobirati da se u budućim pregovorima zaobiđe predsjednik FIA-e Max Mosley, s kojim, kažu, ne mogu pregovarati.