NAJBOLJE ZNA KAKAV JE

Kakve riječi bivšeg direktora najpopularnije momčadi Formule 1: Nitko kao on, pored njega smo se osjećali kao idioti

08.03.2022 u 08:18

Bionic
Reading

Bivši sportski direktor Ferrarija Massimo Rivola govorio je o Fernandu Alonsu dok su zajedno surađivali u crvenom bolidu

Španjolac je stigao u Ferrari 2010., a do tada je osvojio dvije titule prvaka s Renautom. Nadao se je i trećem naslovu, ali to se nije dogodilo.

U talijanskoj momčadi je u pet sezona upisao 11 pobjeda, ali je u ukupnom poretku vozača čak tri puta završavao kao drugi. Bivši sportski direktor Ferrarija Massimo Rivola nahvalio je Alonsa i smatra da je španjolski vozač dao sve od sebe, ali da su zakazali neki drugi ljudi, oni u boksu.

Vjerojatno najveća Ferrarijeva strateška pogreška, kada je u pitanju Alonso, bila je u završnici sezone u Abu Dhabiju 2010. Alonso je ušao u utrku kao vodeći ispred Marka Webbera (Red Bull) s osam bodova viška, a na kraju je sezonu okončao kao drugoplasirani u ukupnom redoslijedu iza drugog vozača Red Bulla Sebastiana Vettela koji ga je na ljestvici preskočio za četiri boda.

Odlučile su krive naredbe iz boksa Ferrarija, a takvih pogrešaka iz Ferrarija je moglo biti i više da ih nije u tome spriječio upravo Alonso.

'Nitko ne čita utrke kao on. Mnogo je puta izveo neke stvari da smo se mi u boksu osjećali kao idioti. Mogao je vidjeti dalje od nas. Bili smo pred računalima, on je radio drugi posao, ali je shvatio neke stvari prije ostalih. Postoje vozači kao on koji te puno nauče', rekao je Rivola.