HOĆE LI USPJETI?

Ferrari očajnički pokušava preoteti Schumachera Mercedesu!

13.01.2017 u 16:03

Bionic
Reading

Massimo Rivola, voditelj Ferrarijevog odjela za razvoj mladih vozača priznaje da talijanska momčad prati Micka Schumachera i svakako bi ga voljela dovesti k sebi te ga tako preoteti Mercedesu koji je također zainteresiran...

Podsjetimo, 17-godišnji sin slavnog sedmerostrukog prvaka Formule 1 prošle je godine postao viceprvakom talijanske i njemačke Formule 4, pokazavši veliki napredak u odnosu na svoju prvu godinu u ovoj kategoriji u kojoj se nije mogao tako dobro nositi s vršnjacima.

Mick Schumacher ove će sezone debitirati u europskoj Formuli 3, što je još jedan korak bliže elitnom automobilističkom natjecanju, a F1 momčadi ga već duže vremena slijede i pokušavaju privući kako bi u budućnosti vozio za njih.

Mercedes je svakako jedna od ekipi koje su zainteresirane, no sada se u borbu za Micka uključio i Ferrari s kojim je tata Michael osvojio pet naslova u nizu.

'Naravno da ga pratimo i imat ćemo ove sezone prilike blisko ga slijediti, jer je timski kolega našem junioru Guan Yu Zhou u ekipi Prema. Ne znamo što će Mick odlučiti, kad je u pitanju njegova budućnost, ali ako poželi ući u naš razvojni program, mi ćemo ga dočekati s crvenim tepihom,' priznao je Massimo Rivola, voditelj Ferrarijevog juniorskog programa.

'Mick se čini pristojan i nije pun sebe. Zato treba čestitati njegovim roditeljima, napravili su odličan posao. Jako je mlad, a mora se nositi s velikim medijskim pritiskom, no mislim da to jako dobro radi,' dodatno ga je pohvalio Talijan iz Maranella te tako najavio da će Ferrari učiniti sve što je moguće kako bi u budućnosti osigurao usluge mlađeg Schumachera...