livi brani hrvatsku

Fenomenalni Dominik Livaković treći je golman u povijesti kojem je ovo uspjelo, ali nije prvi Hrvat, pa čak ni prvi Zadranin

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.12.2022 11:06
  • Objavljeno 06.12.2022 u 08:47
Bionic
Reading

Dominik Livaković bio je junak Hrvatske obranivši tri penala protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva. Ovime je postao treći golman u povijesti svjetskih prvenstava kojem je to pošlo za rukom, ali u toj kategoriji nije prvi Hrvat, pa ni prvi Zadranin

Golman hrvatske reprezentacije i zagrebačkog Dinama Dominik Livaković nedvojbeno je junak Vatrenih nakon što je u raspucavanju Japancima obranio tri penala i tako Hrvatsku odveo u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Livaković je tako postao tek treći golman koji je na svjetskim prvenstvima uspio obraniti tri penala u raspucavanju, ali nije prvi Hrvat, pa čak nije ni prvi Zadranin kojem je to uspjelo!

Naime isto je pošlo za rukom njegovom sugrađaninu Danijelu Subašiću te Portugalcu Ricardu.

Podsjetimo, Subašić je 2018. godine na SP-u u Rusiji obranio tri penala protiv Danske, također u osmini finala, dok je 2006. godine Ricardo obranio tri penala protiv Engleske.

Livaković je jučer protiv Japana ipak postavio jedan rekord, prvi je golman koji je obranio prva dva penala u raspucavanju na svjetskim prvenstvima!

>> KAKO JE LIVAKOVIĆ OBRANAMA DOTUKAO JAPANCE? POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon utakmice Livaković nije skrivao oduševljenje.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Mislim da mi je cijeli život prošao kroz ove jedanaesterce. Da, ovo je najbolja utakmica u mom životu i najdraži trenuci u mojoj karijeri', iskreno je priznao Livaković te otkrio:

'Super je osjećaj! Vježbali smo jedanaesterce na treningu uoči Japana, išlo me, dobro sam branio...'

Nakon svega Livaković je - logično - proglašen najboljih igračem utakmice protiv Japana. I tako je postao prvi igrač HNL-a kao igrač utakmice na Svjetskom prvenstvu! Još jedna za povijest! Bravo, Livi! Čestitamo!

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal