senzacija u bundesligi

Fenomenalni Andrej Kramarić s dva je gola potopio Bayern i sada je najbolji strijelac Bundeslige

27.09.2020 u 18:00

Bionic
Reading

U derbiju 2. kola njemačkog nogometnog prvenstva Hoffenheim je razbio europskog prvaka Bayern 4:1 uz dva gola hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića

Fantastičnu predstavu pružio je Hoffeheim protiv aktualnog osvajača Lige prvaka i njemačkog prvaka koji je tijekom tjedna osvojio i UEFA Superkup protiv Seville.

Domaćin je protiv Bayerna mogao upisati i daleko uvjerljiviju pobjedu. Na koncu je bilo 4:1 čime je Hoffenheim prekinio dvije sjajne serije bavarskog sastava.

Bio je to prvi Bayernov poraz u posljednje 33 službene utakmice, te prvi ligaški poraz u zadnje 22 utakmice. Posljednji poraz Bayern je upisao u prosincu 2019. na gostovanju kod Borussije Moenchengladbach (2:1).

Junak susret bio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić koji nastavlja 'puniti' suparničke mreže. U prve tri utakmice u novoj sezoni, u Bundesligi i Kupu, zabio je čak sedam golova.

Dva je zabio Bayernu, tri Kölnu, a dva Chemnitzeru u Kupu. Njegovom sjajnom učinku možemo dodati i četiri gola Borussiji Dortmund u zadnjem kolu prošle sezone, te jedan Union Berlinu u kolu prije toga, čime dolazimo do brojke od čak 12 golova u zadnjih pet službenih susreta.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Ermina Bičakčića, nakon što je Dennis Geiger odlično ubacio iz kornera. Samo osam minuta kasnije bilo je 2:0. Munas Dabbur je iskoristio pogrešku Bayernove obrane i sjurio se prema Manuelu Neueru i savršeno ga prebacio.

Europski prvak se vratio u život u 36. minutu te preko Joshue Kimmicha smanjio na 2:1.

U posljednjim trenucima prvog dijela Andrej Kramarić je imao sjajnu priliku, no Neuer je pokazao kvalitetu i skrenuo loptu u prečku. Još bolju priliku je imao Dabbur u 50. minuti, no promašio je gol.

Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 77. minutui kada je Kramarić lijepo zabio za 3:1. Točku na 'i' sjajnog nastupa Kramarić je postavio u sudačkoj nadoknadi realiziravši penal za konačnih 4:1.

Tim je golom Kramarić nakon samo dva odigrana kola nove sezone Bundeslige zasjeo na čelo ljestvice najboljih strijelaca, zabio je čak pet golova!

Hoffenheim je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestivce sa šest boodva koliko ima i Augsburg, dok je Bayern ostao na tri boda.

U posljednjem susretu 2. kola njemačkog nogometnog prvenstva Freiburg i Wolfsburg su odigrali 1:1, a gol za goste zabio je hrvatski reprezentativac Josip Brekalo.

Domaćin je poveo u 11. minuti golom Nilsa Petersena, a izjednačio je Brekalo u 42. minuti. Hrvatski reprezentativac je prvi gol ove sezone zabio iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora.