SKENER U ZAGREBU

Fenjeraš HNL-a 'zicer dana' na kladionici

25.09.2009 u 10:48

Bionic
Reading

Nogometaši Zagreba nakon osam su kola momčad s najviše briga u HNL-u. Na kontu im je nula bodova, a u goste im na otvaranju devete runde dolazi solidni Šibenik. Ipak, iz nekog razloga, kladionice taj dvoboj doživljavaju kao borbu Davida i Golijata, u kojemu je posrnuli Zagreb apsolutni favorit

Koeficijent na prvu pobjedu Zagreba u ligi čitavog tjedna je u slobodnom padu i zaustavio se na kvoti 1.4. U čitavom kolu samo je 'gostovanje' Dinama kod svoje filijale na svome travnjaku označeno kao par s manje dilema. I unatoč siromašnom koeficijentu, u najposjećenijoj kladionici u Hrvatskoj ovaj par je drugi najtipovaniji.

'Priče o namještanju su nebulozne i smiješne. Očito nam ljudi vjeruju i klade se na naš uspjeh, a kada je tako, kladionice se 'brane' spuštanjem tečaja', analizira ovu neobičnu situaciju trener Zagreba Igor Štimac koji je nekada i sam bio vlasnik kladionice.

Zagreb je u protekle dvije, pa i tri, sezone bio uvjerljivo najoštećeniji klub od strane sudaca. Često su nehotične pogreške išle upravo na njihovu štetu, toliko često da ih je nekada bilo gotovo djetinjasto proglašavati nehotičnima.

Dalje, Šibenik u dosadašnjih osam kola ima 15 bodova i samo je bod ispod drugoplasirane Cibalije, a u gostima su osvojili respektabilnih sedam, uz samo jedan poraz u četiri dvoboja.

Uzrok takvog neobičnog uvoda u jednu sasvim običnu utakmicu može se naći i u kadrovskim problemima Šibenikova trenera Karačića koji ne može računati na sedmoricu igrača. Posebnih tegoba imat će u obrambenom redu, a tri izostanka dogodit će se jer, prema novom pravilniku, u zapisniku ne smije biti više od šest stranaca, a na Šubićevcu ih je čak devet.

Ipak, Šibenčani mogu sastaviti prilično respektabilan sastav predvođen Zecom i Alispahićem, dok je Zagreb maksimalno nabrušen da demonstrira svoje uspavano nogometno znanje. U 19 sati bi trebala početi zanimljiva predstava u Kranjčevićevoj, uostalom javna graja mogla bi i osujetiti eventualne nečasne planove protagonista iz sjene.