NOGOMETNI TRANSFERI

Fellaini bi u Arsenal, ali Wenger želi štedjeti

13.06.2013 u 11:36

Bionic
Reading

Evertonov igrač i belgijski reprezentativac Marouane Fellaini želi napustiti klub, zainteresiranih ima, među njima i Arsenal, no trener Wenger nije spreman platiti odštetu od 23 milijuna funti

Britanski tabloid The Mirror posvetio je jednu cijelu stranicu belgijskom nogometnom reprezentativcu Marouaneu Fellainiju i njegovom vapaju da ovoga ljeta Evertonov dres zamjeni Arsenalovim.

Njegova otkupna klauzula iznosi 'svega' 23 milijuna funti koje, a iako je na meti velikih i financijski moćnijih klubova, menadžer Arsenala Arsene Wenger zasada ne želi platiti. Čini se da je francuski nogometni stručnjak ponovno obmanuo sve poklonike londonskog kluba kada je, po završetku sezone, izjavio da će Arsenal potrošiti i do 70 milijuna funti ovoga ljeta.

Wenger će, naravano, pokušati sniziti otkupnu klauzulu, no to bi ponovno moglo biti kobno za Arsenal, jer bi ju neki drugi klub lagano mogao aktivirati i oteti još jednog igrača Wengeru ravno ispred nosa.

Fellaini je minule sezone bio jedan od ključnih igrača Evertona, s kojim se do posljednjih kola borio za jedno od mjesta koja dogodine vode u najjače klupsko nogometno natjecanje – Ligu prvaka. Belgijski je reprezentativac u 31 nastupu u Premierligi upisao 11 pogodaka i šest asistencija, dok je pogodak i dvije asistencije pridodao u četiri nastupa u FA Cupu.

Njemački nogometni reprezentativac Mario Gomez (27) ovo će ljeto posve izgledno nakon četiri godine napustiti Bayern München.

Tendenciju za odlaskom ne skrivaju ni sam Gomez ni njegov agent Uli Ferber. Opcija je nekoliko, a najčešće se spominje transfer na Apeninski poluotok, u Juventus ili Fiorentinu. No, Kicker spominje da je novi klub koji je pokazao interes madridski Atletico.

'Mario ne bježi od nikoga, ali ponovo želi igrati redovito. Ne želi igrati 50% utakmica, nego 100%', rekao je Ferber i priznao kako njegov klijent "teži" Italiji.

Ostaje za vidjeti može li Atletico adekvatnom ponudom natjerati Gomeza da razmisli i o klimi u španjolskom glavnom gradu. Atletico je i dalje u potrazi za zamjenom za Falcaa kojeg su prodali Monacu uz odštetu između 45 i 60 milijuna eura, ali svejedno ostaje upitno mogu li si "rojiblancosi" priuštiti Gomeza čija se vrijednosr procijenjuje na 35 milijuna eura.